 Представяне за пръв път пред българска публика на усъвършенствания SUV

...
 Представяне за пръв път пред българска
публика на усъвършенствания SUV
Коментари Харесай

LEXUS ПРЕДСТАВЯ ТРИ ПРЕМИЕРНИ МОДЕЛА ПО ВРЕМЕ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2019

 Представяне за пръв път пред българска публика на усъвършенствания SUV RX;
 Дебют за изцяло новия компактен кросоувър UX и бизнес седана ES;
 Атрактивни оферти за цялата гама от модели на Lexus по време на Салона.
Lexus анонсира три министър председатели по време на официалната конференция на марката на Автомобилен салон София 2019. Премиум марката за пръв път сподели актуализирания SUV RX, който генерира най-голямото търсене сред клиентите си в страната, и чийто продажби стартираха от 7 октомври. Своят дебют направиха и двете нови попълнения в портфолиото на първокласния бранд – компактният кросоувър UX и ексклузивният бизнес седан ES. За всички гости на изложението марката анонсира атрактивни предложения за цялата си гама и 20% ценово предимство за всички аксесоари Lexus.

ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ НА ОБНОВЕНИЯ RX
RX е един от най-значимите модели в 30-годишната история на марката Lexus. Първото потомство на RX, което отбелязва своя дебют през 1998 година, предлага на пазара неповторими по рода си качества – SUV модел, който е първокласен, удобен и лесен за ръководство на първо място в градска среда, където класическите SUV се оказват тромави и неуместни. Моделът веднага се трансформира в пазарен шлагер и така вдъхновява възникването и развиването на нов и перспективен пазарен сегмент, в който през днешния ден участват всички престижни автомобилни марки.
Настоящото четвърто потомство на RX разширява още повече границите на понятието „ първокласен SUV ” след своя пазарен дебют през 2015 година, демонстрирайки още по-емоционален дизайн, по-впечатляваща динамичност в поведението на пътя и повече многообразие в продуктовата гама с прибавянето на 7-местния вид RX L през 2018 година

RX от моделната 2020 се отличава с предимствата на по-нататъшното развитие и оптимизацията в редица области и елементи в дизайна, технологиите и динамиката, които доста надхвърлят обичайното равнище на измененията, характерни за процеса на обновяване на автомобилите в средата на индустриалния им цикъл и отразяват решимостта на Lexus да надхвърли очакванията на клиентите.

Водеща роля в измененията играе новата, еволюирала стилистика на модела, която запазва мощното и динамично излъчване във външността на RX и в същото време с това внася по- елегантни детайли и създава по-плавен преход от предната към задната част на купето, придавайки по-силна и хармонична външност на модела. Сред промените в предната част се открояват детайли като емблематичната за марката Lexus предна решетка с впечатляващ L- образен претекст в структурата на мрежата, който основава стилистична връзка с градския кросоувър UX, по-тесните форми на предните светлини, по-заоблените ръбове, водещи към предната ризница, както и издължената линия, която свързва областта на праговете с долната част на предната решетка, излъчвайки мощност и стабилност. Оформлението на задната част прави усещане с по-елегантното и мощно лъчение с изменен дизайн на долната част на бронята, която прелива плавно в задните калници. Елементи като светлините, светлоотразителите, защитният панел на пода и изпускателните тръби са насочени в добре подчертана хоризонтална ос, която подчертава върху широчината и сериозното лъчение на модела, до момента в който новите комбинирани блокове на задните LED светлини се отличават с поредност от L-образни мотиви в габаритните и спирачните светлини, както и при мигачите.

Ергономичната идея на интериора е подобрена благодарение на 12,3-инчовия централен екран със сензорна функционалност на арматурното табло. За да позволи максимално ефикасното потребление на това ново улеснение, дисплеят е допълнително преместен напред в централната подпора, което го прави еднакво елементарно наличен за лидера и пътника начело. Мултимедийните функции могат да се ръководят и посредством новата версия на тъчпад версия на системата Remote Touch Interface на Lexus, както и с помощта на гласови команди.

Новият RX обезпечава и отлични възможности за смарт телефон интеграция посредством Apple CarPlay и Android Auto. Управлението с гласови команди може да употребява и вградените в смартфоните асистенти Apple Siri или Google Assistant.

Седалките на третия ред на RX L към този момент могат да предложат освен две различни позиции за седене, които се контролират с помощта на електрически механизъм, а дори и повече пространство (+95 мм) в областта на краката на пасажерите, когато ситуацията го изисква. Конфигурацията на седалките на втория ред на RX L е променена така, че да разреши инсталирането на луксозни „ Captain Seat ” места, които повишават в допълнение простора и удобството за пасажерите откъм гърба.
Подобренията в динамичността на пътя стъпват на стабилната основа на повишената издръжливост и резистентност на каросерията на новия RX, в чиято структура са употребявани патентованата от Lexus технология за лазерно „ винтово ” заваряване, спомагателни точкови заварки и

високоякостно лепене в основните зони около ходовата част. Системата на окачването е усъвършенствана с използването на нов, по-твърд напречен стабилизатор на задния мост, по- корави елементи в региона на носачите и главините, както и с потреблението на новата технология Friction Control Device за контрол на съпротивлението в амортисьорите, ориентирана към още по-добро погасяване на високочестотните вибрации, провокирани от малките неравности и недостатъци на пътната настилка.

Предлаганата при новия RX адаптивна система на окачването Adaptive Variable Suspension осигурява съвсем непрестанно, плавно управление на работата на амортисьорите на всяко от колелата според от пътните условия и стила на шофиране. Оборудването на новия RX е допълнено и със системата Active Cornering Assist, която автоматично подтиска наклонността към недозавиване в случаите, когато водачът подаде газ до момента в който автомобилът се движи в завой. Настройките на електрическия сервоусилвател на кормилната уредба също са изменени по този начин, че да се осигури по-точно предаване на желанията на водача.

Последната версия на системата за безопасност Lexus Safety System + осигурява допълнителна отбрана, предприемайки превантивни ограничения за попречване на произшествията или за понижаване на степента на провалите в случаите, в които автомобилът бъде изложен на удари вследствие на пътна акцидент. Функционалността на системата Pre-Collision System за превантивно попречване на сблъсъка е усъвършенствана и разширена с разпознаване на пешеходци в светлата и тъмна част на денонощието, както и с възможност за различаване на велосипедисти по пътя пред автомобила през деня.

За първи път в света новият RX се предлага и с Адаптивна система за ръководство на дългите светлини BladeScanTM AHS (Adaptive High-beam System), която употребява бързодвижещо се огледало с форма на острие за насочване на светлината от LED детайлите в предните светлини. Тази система осигурява автоматично по-точно и по-далечно осветяване на пътя пред автомобила, с което улеснява водачите при забелязването на пешеходци наоколо до двата края на пътното платно. Освен това системата подсигурява цялостно елиминиране на риска от заслепяване на водачите на движещите се наоколо начело или насреща транспортни средства.

КОМПАКТНИЯТ КРОСОУВЪР UX
Lexus UX е първият стилен кросоувър за марката, който навлиза решително в най-бързо растящия сегмент в SUV гамата, за да отговори на разностранните очаквания на модерните градски откриватели, които търсят свежо, модерно и динамично преживяване при луксозното шофиране, само че и които търсят освен това, което е ново и вълнуващо, само че и това, което също по този начин е съответстващо за техния метод на живот.
Зареден с динамично държание, UX е разработен да носи бързо и вълнуващо шофиране дружно с присъщото плавно поведение за Lexus, което го трансформира в уникален входящ модел в сегмента на компактните кросоувъри. За доста клиенти UX ще е освен техният пръв Lexus, само че и първият им първокласен автомобил.
UX е първият Lexus, който е създаден да използва новата Глобална архитектура на платформа GA-C. Олекотена, само че и суперздрава структура, извънредно невисок център на тежестта, дружно с характерен характер на ръководство.
Името на UX е производно на основната концепция от дизайнерския екип и описва мисията на автомобила:
Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX.

UX е разполагаем в две версии: UX 250h с четвърто поколение самозарядно, пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2.0-литров, четирицилиндров бензинов мотор, разработен особено за тази платформа и в подбрани пазари, в това число и в България - UX 200 с съвсем идентичен 2.0-литров, бензинов мотор с върховна топлинна успеваемост.
НОВИЯТ БИЗНЕСМЕН В СЕМЕЙСТВОТО – ES
След шест генерации на триумф в класа на компактните седани, най-новото седмо поколение на Lexus ES потегля в нова и по-амбициозна посока. Известен отдавна със своя комфорт, изисканост и луксозни характеристики, новият ES надгражда силните си черти с напълно новото купе, което разрешава по-динамичен външен дизайн и по-добро държание при шофиране.
Той е разумно продължение на дизайнерската посока на Lexus и майсторските коли, които предлагат повече неспокойствие, емоционална връзка и пристрастеност, допринасяйки с това да се приведе визията на марката за бъдещето му към по-широка публика. Традиционните клиенти ще намерят новия ES по-просторен, по-тих и по-безопасен в сравнение с всичко преди този момент, докато новото потомство от консуматори ще се запознаят със седан с по-ярко поведение,

водещи в класа си технологии за безопасност и равнище на занаятчийска изработка, която рядко може да се срещне в сегмента.
Седмото потомство ES е първото, представено на пазарите в Европейския съюз и България. Той следва флагманския седан LS и купето LC в написването на нова глава в дизайна на Lexus, който се характеризира с по-силни емоционални качества. Атрактивният жанр, благодарение на напълно новата глобална платформа – K (GA-K), ще привлича потребителите в региона, дружно с по-ангажиращото прекарване при шофиране и по-високото обезпечаване на безопасност. Моделът се предлага в Европейския съюз и България ексклузивно с пълнохибридно задвижване – ES 300h.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР