 Новият хибриден SUV със задвижване на четирите колела допълва широката

...
 Новият хибриден SUV със задвижване на
четирите колела допълва широката
Коментари Харесай

TOYOTA ПРЕДСТАВЯ ИЗИСКАНИЯ СЕДЕММЕСТЕН МОДЕЛ HIGHLANDER В ЕВРОПА

 Новият хибриден SUV със задвижване на четирите колела добавя необятната гама от SUV модели;
 Простор в 7 седалки и 658 л багажно пространство;
 Ефикасно четвърто поколение самозарядно хибридно задвижване в комбинация с AWD-i;
 Предлага най-хубавия баланс между мощност и СО2 излъчвания със своите 244 к.с.* и СО2 индикатори от 146 г/ км, измерени по тестови цикъл WLTP*.

Предстои стартът на продажбите на най-големия хибриден SUV на Toyota - Highlander - в Европа.

Предлаган извънредно със самозарядно хибридно задвижване Highlander, дружно с позиционирания в D сегмента RAV4, със C-HR в С сегмента и упования Yaris Cross, който се присъединява към В сегмента, е най-новото попълнение в SUV гамата на Toyota в Европа.

Със своите 23 години опит в разработката на хибридни технологии, 15 млн хибридни клиенти, 9 хибридни модела и четвърто поколение самозарядна хибридна система, Toyota съчетава своето водачество в хибридните технологии със своите легендарни качество, надеждност и издръжливост и извънредно богат опит на пазара на SUV коли, с цел да създаде Highlander Hybrid.

Взимайки най-хубавото от архитектурната платформа GA-K на Toyota, Highlander съчетава всички характерности на типичния Toyota SUV – комфорт, маневреност и сигурност в съчетание с хибридно задвижване при ниски излъчвания, невисок разход на гориво и интелигентно задвижване на четирите колела, доста в допълнение място при нужда и потенциал за изтегляне от 2 тона.

Дизайн и окомплектоване
С дължина от 4950 мм и изключителни 20-инчови алуминиеви колела Highlander Hybrid съчетава елегантността, динамичността и изискания жанр на премиум градските SUV автомобили, дружно със здравината, мощността и издръжливостта на солидния и многофункционален 4х4 автомобил.

В купето интериорът е създаден да осигурява деловитост, устойчивост и вградено в допълнение пространство, които се чакат за 7-местен SUV модел, като се основава удобно премиум пространство за всички пасажери. Highlander Hybrid е същински 7-местен модел, който осигурява дължина на превъртане на втория ред седалки от 180 мм, осигурявайки просторно място за третия ред седалки, подходящи за двама възрастни.

Багажното пространство от 658 л, дружно с допълнителното пространство под пода, значително могат да се усилят, благодарение на цялостното прибиране на втория и третия ред седалки, което предоставя 1909 л за багаж.

Най-високото равнище на съоръжение включва 12.3-инчов мултимедиен екран на централната подпора със сателитна навигация, head-up екран, интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, безжично зарядно за телефон, вентилация на седалките и дигитално огледало за назад виждане с възможност за превключване в нормален режим.

Динамика
Highlander съчетава четвърто поколение пълнохибридно задвижване с 2.5 л бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, с челен и заден електрически мотор, като задният подсигурява интелигентното задвижване на четирите колела AWD-i.
Максималната мощ от 244 к.с. в комбинация от СО2 излъчвания от едвам 146 г/ км* и 6.6 л/ 100км* (по тестови цикъл WLTP) или 117 г/ км* и 5.2л/ 100км* (по тестови цикъл Correlated NEDC) представят най-хубавия баланс между мощност и СО2 излъчвания в сегмента.
Архитектурната платформа GA-K, върху която е построен Highlander, е съчетана с олекотено и високоякостно шаси с невисок център на тежестта, с помощта на което новият SUV предлага гъвкаво ръководство и комфортни характеристики при шофиране по магистрални сектори.

Безопасност
Новият Highlander Hybrid е оборудван с последно поколение Toyota Safety Sense – пакет технологии за дейна сигурност, създадени за да защищават или смекчават последствията от конфликти в широк спектър от вероятни катастрофи.
Пакетът Toyota Safety Sense в Highlander включва системата Pre-Collision System (PCS) с Активен асистент за завиване и отбягване на сблъсък с различаване на пешеходци през деня и нощта, както и различаване на велосипедисти денем, Адаптивен криуз контрол (ACC) с Асистент за различаване на пътните знаци (RSA), Асистент за следване на пътната лента (LTA), Асистент за напускане на пътната лента (LDA), Автоматични дълги светлини (AHB).

Toyota Highlander Hybrid ще се предлага на европейския пазар от началото на 2021 година

*Източник: www.toyota.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР