• Впечатляващи оценки за безопасност по всички тествани критерии • Централна въздушна

...
•	Впечатляващи оценки за безопасност по всички тествани критерии •	Централна въздушна
Коментари Харесай

Най-високи оценки в теста на Euro NCAP: пет звезди за ID.5, Polo и Taigo

• Впечатляващи оценки за сигурност по всички тествани критерии
• Централна въздушна възглавница за предните седалки като стандарт в тестваните модели
• Резултатите акцентират високите стандарти за сигурност на Volkswagen

Хеттрик в известния Euro NCAP тест за сигурност: новите модели на Volkswagen ID.5, Polo и Taigo реализираха най-високия вероятен резултат с пет от пет звезди. Тестващите дадоха на напълно електрическото SUV купе и двата нови компактни автомобила с мотори с вътрешно горене отлични оценки и по четирите тествани критерия: отбраната на възрастни пасажери, отбрана на деца, уязвими участници в придвижването и общоприети асистиращи системи

ID.5 реализира резултат от 89 % в категорията „ Защита на деца ”. Тази оценка се основава на три значими аспекта: с изключение на отбраната, обезпечена от системите за сигурност на деца при положение на преден или непряк удар, фокусът тук е и върху вариантите за безвредно монтиране на детски седалки с разнообразни размери, както и оборудването, което предлага един автомобил за безвредно транспортиране на деца. Polo (80%) и Taigo (84%) също се показаха доста добре в тази категория.

В категорията „ Асистиращи системи “ ID.5 впечатлява с 85 % от оптималния резултат. Taigo и Polo реализираха по 70 % в тази категория. Стандартно, всички те разполагат със система за предизвестие на лидера, челен помощник, спирачна система с функционалност за спешно прекъсване в градски условия и различаване на пешеходците, както и система за поддържане на придвижването в лентата Lane Assist. При ID.5, образния и акустичен сигнал за слагане на защитните колани за предния ред седалки, както и разпознаването на заетостта на втория ред седалки, също бяха прегледани и оценени позитивно в тази категория.

В допълнение към отбраната на пасажерите в колите, Euro NCAP също ревизира какъв брой добре автоматизираните системи за спешно прекъсване могат да защитят уязвимите участници в придвижването като да вземем за пример пешеходци и велосипедисти при положение на иден конфликт. Euro NCAP откри, че системата Front Assist – общоприетоо съоръжение в ID.5, Taigo и Polo – е доста ефикасна при разпознаването на тези участници в придвижването. Системата за наблюдаване на покрайнината разпознава обстановки на сериозно разстояние благодарение на радарен датчик и камера, и спомага за съкращаване на спирачния път. При рискови обстановки системата предизвестява лидера образно и акустично, а също и посредством практикуване на спирачно изпитание и автоматизирано прекъсване. В категорията за отбрана на пешеходците и велосипедистите, ID.5 реализира резултат от 76 %, следван от близко от Taigo (71 %) и Polo (70 %).

Пет звезди поред: ново трио в добра компания С петзвездните оценки за ID.5, Polo и Taigo, Volkswagen акцентира своя ангажимент към най-високите стандарти за сигурност и продължава поредицата си от триумфи: ID.4 и компактния ID.3 неотдавна реализираха най-високите оценки в Euro NCAP - през април 2021 година и октомври 2020 година надлежно. През 2019 година Golf и T-Cross също получиха най-високи оценки.

Програмата за оценка на Euro NCAP е непоколебим пример за сигурността на равнище нови транспортни средства в Европа от 1997 година Тя дава на купувачите на коли настояща информация за сигурността на известните нови модели. През последните години тестовите процедури и условията, сложени към общоприетите асистиращи системи и пасивната сигурност стават все по-строги. Подробности за обособените проби са обществено налични на www.euroncap.com.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР