• Високоякостна стомана от ново поколение допринася за най-лекото и най-здравото шаси за

...
•	Високоякостна стомана от ново
поколение допринася за най-лекото и
най-здравото шаси за
Коментари Харесай

Honda разкрива инженерните тайни за най-силния, най-безопасния и най-динамичния CR-V

• Високоякостна стомана от ново поколение способства за най-лекото и най-здравото шаси за CR-V, което го прави още по-устойчиво при удар
• Напълно новото окачване осигурява комфорт и динамичност
• Системата за четири задвижващи колела Honda Real Time AWD прави модела още по-икономичен и подобаващ за многообразни пътни условия
• Сега CR-V е още по-безопасен след като и да било с помощта на на подобрените технологии за сигурност и спечелилата престижна премия структура на каросерията ‘ACE™’

Благодарение на добре обмислените дизанейрски и инженерни стратегии новото поколение на Honda CR-V се отличава с най-здравото и най-усъвършенстването шаси в историята на модела. Благодарение на новата структура е получена нискоинерционна и изключително устойчива платформа, направена от съвременни олекотени висококачествени материали.

CR-V е настроено освен според европейските стандарти, само че и да очарова шофьорите с впечатляващи индикатори, които могат да бъдат усетени даже и при много високи скорости.

Системата Real Time AWD предлага още по-добра стабилност при завой и подпомага автомобила при нанагорнище на наклони, докато новите окачване и кормилна система обезпечават водещо в класа динамично ръководство и лидерска позиция за Honda във връзка с дейната и пасивната сигурност.

Съвременни индустриални процеси

За първи път за шасито на CR-V е използвана високоякостна горещо валцована стомана от ново потомство, като от нея са изработени 9% от шасито на модела, а резултатът е спомагателна издръжливост в най-застрашените при удар зони и намалена като цяло маса на автомобила.

При производството на модела е използвана композиция от високоякостни стомани, ковани под налягане съответно от 780 MPa, 980 MPa и 1500 MPa, тя съставлява 36% от новия CR-V по отношение на 10% при предишното поколение. Благодарение на това здравината на автомобила е нарастнала с 35%, а устойчивостта против извъртане – 25%.

Процесът на асемблиране също е иновативен и неконвенционален, като първо е съединена цялата вътрешна рама, а след това външната

Подобрени динамичност и комфорт

По-ниските плещи на предното окачване тип MacPherson обезпечават високо равнище на странична резистентност при линейно управление, до момента в който новото задно многоточково окачване осигурява геометрична непоклатимост за по-предсказуемо ръководство при висока скорост и върхов комфорт на возията.

Кормиланата система е с двоен пиньон с електрически усилвател и променливо отношение, особено настроено за европейските консуматори, по този начин че воланът на CR-V ще дава извънредно добра обратна връзка, съчетана с леко и точно управление.

Agile Handling Assist (AHA) и Real Time AWD
За първи път CR-V е обзаведен със системата Honda Agile Handling Assist (AHA). Електронната стабилизираща система е специално настроена за европейските пътни условия и присъщия за водачите от Стария свят жанр на ръководство. При необходимост тя се намесва дискретно и допринася за по-плавно и по-предсказуемо поведение на автомобила, при промяна на пътни ленти и при нахлуване в кръгови както при висока, по този начин и при ниска скорост.

Най-новата технология на Honda за четири задвижващи колела - Real Time AWD със системата за образован надзор е налична като опция за модела. Благодарение на подобренията в нея до 60% от въртящия момент могат да бъдат излъчени към задните колела при нужда.

Водещо равнище на сигурност в класа
Както при всички коли Honda новата платформа на CR-V включва конструкция на каросерията от ново потомство (ACE™ - Advanced Compatibility Engineering). Тя всмуква енергията при преден удар посредством цяла мрежа от свързани между тях защитни кафези. Както постоянно в Honda са помислили тази конструкция да защищава не само автомобила самичък по себе си, само че и намалява вероятността от възможни вреди по другите коли, участници в ПТП.

Системата за пасивна сигурност ACE™ е допълнена от набор от умни асистенти, обединени под името Honda Sensing®, като тази патентована технология е налична още от базовите равнища на съоръжение. Тя включва асистент за съблюдаване на пътната лента, адаптивен круиз надзор, сигнализация за челен удар и спирачна система за смекчаване на удара.

Очакваме доставките на новото поколение на Honda CR-V в Европа да стартират от есента на 2018 година Първоначално моделът ще се предлага с 1,5-литров турбобензинов двигател VTEC TURBO, а от началото на 2019 г. гамата ще бъде допълнена и от хибридна версия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР