• С пробег от 300 км по цикъл WLTP, новото Renault Kangoo

...
•	С пробег от 300 км по цикъл WLTP, новото
Renault Kangoo
Коментари Харесай

НОВОТО RENAULT KANGOO VAN E-TECH ELECTRIC, НОВ ПРОЧИТ ЗА УСПЕШНИЯ МОДЕЛ

• С пробег от 300 км по цикъл WLTP, новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric подвига летвата по-високо от всеки път по повод на ежедневните потребности на професионалните клиенти.
• Електромоторът с мощ от 90 кВ и литиево-йонната батерия с потенциал 45 кВч могат да бъдат комбинирани с три типа зарядни устройства, с цел да постигнат зареждане на до 170 км пробег за 30 минути.
• Новото Kangoo Van E-TECH Electric ще направи своя публичен дебют на автомобилното изложение SOLUTRANS в Лион от 16 до 20 ноември.
• Произвеждан във фабриката Мобеж в Северна Франция, моделът ще се стартира в Европа от пролетта на 2022 година

Renault е пионер в електрическата мобилност и неоспорим водач при електрическите лекотоварни коли в Европа от 2011 г. насам. От лансирането си Kangoo Electric печели сърцата на към 70 000 професионални клиенти и през днешния ден съставлява един на всеки пет електрически лекотоварни автомобила, продадени в Европа. Новото Kangoo Van E-TECH Electric ще бъде показано за първи път на необятната аудитория на 16 ноември на автомобилното ревю Solutrans в Лион. Това е кулминационната точка на повече от 10 години ноу-хау в региона на електрическата подвижност за Renault.

300 КМ ПРОБЕГ Пожарна охрана ЦИКЪЛ WLTP
Благодарение на новата си литиево-йонна батерия с потенциал от 45 кВч, новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали с пробег до 300 км по цикъл WLTP. По този метод на потребителите на модела се осигурява сигурност за работния развой, както и ненадмината цена на владеене и експлоатационни разноски. Батерията, разположена под пода на автомобила, не оказва въздействие върху потенциала на товарното пространство.

ШЕСТ РЕЖИМА НА ШОФИРАНЕ
Новото Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с електромотор с мощ от 90 кВ и незабавен въртящ миг от 245 Нм за плавно и лишено от стрес шофиране при всякакви условия. Еко режимът, който лимитира мощността на автомобила и оптималната скорост, помага за усъвършенстване на общия пробег и е извънредно потребен при транспорт на леки товари.

Водачът може да избира и сред три режима на регенеративно прекъсване:
- Sailing (B1): стеснен регенеративен режим, подходящ за шофиране по автомагистрали
- Drive (B2): регенеративен режим по подразбиране за универсална приложимост, който има чувство за мотор с вътрешно горене при лишаване на газта
- Brake (B3): оптимален регенеративен режим за потребление в тапи и по планински пътища.
В новото Kangoo Van E-TECH Electric конвенционалната хидравлична спирачка се подкрепя от ARB система (Адаптивна регенеративна спирачна система), която увеличава максимално количеството възстановена енергия, без значение от определения режим на регенеративно прекъсване.
Разнообразието от режими на шофиране и регенеративно прекъсване значи, че водачите могат да избират сред шест различни режима на шофиране за оптимален комфорт и пробег според от спецификата на работа и изискванията на движение.
Информацията, отнасяща се до избрания режим на шофиране, потока на сила и ADAS системите, се демонстрира на персонализируем опционален 10-инчов цветен инструментален панел.

170 КИЛОМЕТРА ЗА 30 МИНУТИ
За презареждане на батерията новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага избор от три типа зарядни устройства. Стандартният модел разполага с 11 кВ трифазно зарядно устройство chameleon, уместно за всички видове зареждане в домашни условия. Допълнителните зарядни устройства включват 22 кВ зарядно устройство chameleon за бързо зареждане на публични зарядни станции и 80 кВ бързо зареждащо DC устройство, което може да възвърне 170 км пробег (WLPT цикъл) за 30 минути. С двете допълнителни зарядни устройства батерията е снабдена с опция за течно изстудяване.
Новото Kangoo Van E-TECH Electric се зарежда от 15% до 100% за 3 часа и 50 минути на 11 кВ Wallbox устройство и за по-малко от 6 часа при 7,4 кВ Wallbox устройство.

ТЕРМОПОМПА ЗА ПОДОБРЕН ПРОБЕГ
За да подсигурява еднакъв пробег през всички сезони, климатичната система на новото Kangoo Van E-TECH Electric Kangoo Van E-TECH е оборудвана с термопомпа. Когато е оборудван с 22 кВ зарядно устройство, автомобилът извлича топлината около купето, с цел да го затопли без да се използва електрически резистор, консумиращ сила. Термопомпата работи най-добре, когато температурата на околната среда е сред -15°C и +15°C, често срещан диапазон за студените сезони в повечето европейски страни.
Не на последно място, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага с отопляеми предно стъкло, предни седалки и волан като допълнително съоръжение.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА НА НОВОТО KANGOO VAN
Новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага същите иновации, съоръжение и комфорт като новото Kangoo Van с мотор с вътрешно горене: гениалният „ Open Sesame by Renault “ за най-широкия непряк отвор на пазара от 1,45 м, новаторският интериорен багажник „ Easy Inside Rack “, мултимедийната система „ Renault Easy Link “ с 8-инчов екран, картата „ Renault Свободни ръце “, автоматичната ръчна спирачка, трите предни седалки с централна сгъваема облегалка, която се превръща в мобилен офис, съвсем 60 литра място за предпазване в кабината, включително чекмеджето „ Renault Easy Life “, както и най-новото потомство ADAS системи, включително адаптивен круиз надзор с функция за прекъсване и тръгване и система за поддържане на лентата, които бележат първата стъпка към самостоятелно шофиране.
Новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали със същия потенциал на изтегляне като своя братовчед с мотор с вътрешно горене – товарен размер до 3,9 м3 (4,9 м3 в дългата версия), 600 кг потребен товар (800 кг в дългата версия) и 1500 кг теглещ капацитет.
Благодарение на приложението за смартфон MyRenault или мултимедийната система Renault Easy Link, новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага многообразие от специфични свързани услуги като програмиране и график за зареждане на батерията, дистанционно наблюдаване на равнището на заряд, предварително затопляне/охлаждане на купето и много други.

ФАБРИКАТА МОБЕЖ, ЦЕНТЪР НА ПРЕВЪЗХОДСТВО
От 2011 година заводът на Renault в Мобеж в Северна Франция създава коли Kangoo за клиенти от целия свят. С цел да усъвършенства производството на новото Kangoo, както и на моделите на своите партньори Mercedes и Nissan, и да гарантира възможно най-високо качество, Renault инвестира 450 милиона евро във фабриката и монтира нов завод за сглобяване на батерии.
Електрическият мотор и зарядните устройства за новото Kangoo Van E-TECH Electric се произвеждат във фабриката Клеон в Нормандия.
Новото Kangoo Van E-TECH Electric ще се предлага в цяла Европа от пролетта на 2022 година

От 2003 година марката Renault Pro+ развива уникално ноу-хау в региона на лекотоварните автомобили с необятно признати високопроизводителни артикули. Като експертна марка, отдадена на обслужването на професионални клиенти, Renault Pro+ има лична гама, услуги и международна мрежа от 626 бизнеса.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР