• Renault 5 Prototype е избран за най-красив концептуален автомобил за

...
•	Renault 5 Prototype е избран за най-красив концептуален автомобил за
Коментари Харесай

RENAULT ПЕЧЕЛИ ДВЕ НАГРАДИ НА 37-ТО ИЗДАНИЕ НА FESTIVAL AUTOMOBILE INTERNATIONAL

• Renault 5 Prototype е определен за най-красив концептуален автомобил за 2022 година с над 70% от гласовете.
• В очакване на идното си прераждане през 2024 година Renault 5 Prototype към този момент печели сърцата и мозъците на клиентите.
• Концептуалният модел Renault SUITE N°4, основан в съдействие с френския дизайнер Матийо Леанер, получава специфичната премия на журито.

Festival Automobile International връчва своите годишни награди за 2022 година На 3 декември 2021 година жури от 12 членове от разнообразни сфери – автомобилостроене, медии, архитектура и бижута – се срещна в Париж, с цел да прегледа тазгодишната селекция от изобретателни и визионерски планове и да избере спечелилите от всяка от 14-те категории.

Два плана на Renault се откроиха измежду номинациите. Renault 5 Prototype, прераждането на известната икона, празнуваща 50-ата си годишнина тази година, беше определена от обществеността за най-красив концептуален автомобил за 2022 година Концептуалният автомобил Renault SUITE N°4, планиран особено за 60-годишнината на 4L, беше отличен със специфичната премия на журито.

„ Много се гордеем с тези две награди “, съобщи Жил Видал, дизайн шеф Renault. „ Те признават упоритата работа на екипите на Renault Design в оформянето на „ новата вълна “ на марката. “

RENAULT 5 PROTOTYPE, НАЙ-КРАСИВ КОНЦЕПТУАЛЕН АВТОМОБИЛ
През 2022 година Festival Automobile International трансформира своята най-известна премия, преминавайки от най-красив автомобил към най-красив концептуален автомобил. В допълнение за първи път носителят на тази премия се избира непосредствено от публиката.

От 2 декември 2021 година до 16 януари 2022 година автомобилните запалянковци гласоподават онлайн за обичания си концептуален автомобил измежду 10-те номинирани дизайна. Благодарение на неофутуристичния си дизайн, Renault 5 Prototype е определен за „ Plus Beau Concept Car de l’Année 2022 “ (Най-красив концептуален автомобил за 2022 г.) с над 70% от гласовете.

Renault 5 Prototype акцентира уговорката на Renault да направи електрическите коли налични в цяла Европа. Този концептуален модел е стилен градски автомобил, цялостен с сексапил, който придвижва една от иконите на марката в бъдещето, с съвременен напълно електрически щрих.

„ Тази премия е още едно доказателство, че Renault 5 е икона на предишното, сегашното, а скоро и бъдещето. Щастливи сме да забележим, че прототипът е добре признат от пресата и обществеността, преди серийният модел ще бъде показан през 2024 година “ прибавя Жил Видал.
СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ЖУРИТО ЗА RENAULT SUITE N°4
Сред 14-те награди е и тази на журито, присъждана на авомобил, персона или компания, които са от необикновен интерес.

Тази година „ Mention Spéciale “ (Специална премия на журито) е присъдено на Renault SUITE N°4, концептуален автомобил, роден от съдействието сред Renault и френския дизайнер Матийо Леанер, с цел да отпразнува 60-ата годишнина на Renault 4.

Renault SUITE N°4 е автентичен концептуален автомобил, въодушевен от концепцията за номадски хотелски апартамент. Моделът се отличава със същите външни размери и линии като емблематичния модел, само че се предлага с коренен поврат. Светът на архитектурата и колите се комбинират, с цел да основат хотелска стая навън, където задната част и люкът са сменени от поликарбонатни прозорци, тялото е боядисано със особено покритие, придаващо му минералното чувство на цимент, а предната решетка е направена в гладък алуминий за равномерен резултат.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР