• Новият Audi Q6 e-tron създава нови стандарти по отношение на

...
•	Новият Audi Q6 e-tron създава нови стандарти по отношение на
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото Audi Q6 e-tron

• Новият Audi Q6 e-tron основава нови стандарти във връзка с мощността, пробега, зареждането, динамичността при шофиране и дизайна
• Главният изпълнителен шеф на Audi Гернот Дьолнер: " Q6 e-tron на новата платформа PPE е идващият софтуерен скок в премиум електрическата подвижност за нашите клиенти "
• Новият модел издига цифровото преживяване при Audi на ново равнище ”

Audi Q6 e-tron е първият сериен модел, построен на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE) и e идната стъпка от трансформацията на компанията в снабдител на електрическа подвижност от висок клас. Със своята продуктова същина електрическият SUV въплъщава девиза Vorsprung durch Technik. Моделът се характеризира освен с впечатляващите си характерности при шофиране и зареждане, само че и с нарасналата си успеваемост и огромен пробег. Audi Q6 e-tron въплъщава типичната за Audi SUV форма с поредно доразвит, характерен за e-tron дизайнерски език. Новата философия на дизайна в интериора, както и авангардните технологии, които честват своята премиера в новия модел, отварят идната глава на електрическата подвижност за марката с четирите пръстена на емблемата и придвижват девиза Vorsprung durch Technik в във всекидневието. С моделната серия Q6 e-tron електрическата подвижност за първи път идва от завода в Инголщат. Моделите Audi Q6 e-tron и SQ6 e-tron ще могат да се поръчват от март 2024 година на цени за Германия, започващи от 74 700 евро и 93 800 евро, и ще бъдат доставени на клиентите през третото тримесечие на 2024 година За България поръчките на модела ще бъдат вероятни от края на март. ”

Проектираната дружно с Porsche платформа PPE и главната електронна архитектура E3 1.2 са значим крайъгълен камък в разширението на гамата от задвижвани с електричество модели на Audi. Те бележат началото на изцяло подсилване и подмладяване на моделното портфолио. Q6 e-tron1 затвърждава обещанието за предложение на електрически модели във всички съществени сегменти до 2027 година „ Базираният на новата PPE платформа Q6 e-tron1 е идващият софтуерен скок в първокласната електрическа подвижност, предопределена нашите клиенти “, сподели Гернот Дьолнер, основен изпълнителен шеф на AUDI AG, във връзка международната премиера в основния цех на марката в Инголщад. „ PPE демонстрира по какъв начин сплотяваме компетенциите в границите на Volkswagen Group и по този метод вършим електромобилността мащабируема.

Благодарение на PPE ние сме в положение да пуснем на пазара модели в огромни размери, с високи механически стандарти в разнообразни сегменти и по този метод в допълнение да електрифицираме нашето портфолио “, добави изпълнителният шеф на Audi.
Гъвкавостта на PPE спомага за това всеки от бъдещите модели да получи собствен личен темперамент и типичното ДНК на Audi, без значение от потреблението на аналогична техническа основа.
Q6 e-tron1 слага стандарти в представянето на електрическото задвижване, пробега и зареждането. Моделът въплъщава концепцията за състезателен, динамичен SUV дизайн с поредно развивания дизайнерски език на Audi за електрически задвижвани модели и висока склонност за всекидневна приложимост. Благодарение на новата електронна архитектура E3 1.2, серията Q6 e-tron е софтуерният връх в портфолиото на Audi.

Впечатляващ пробег и висока мощ на зареждане
Мощни, компактни и извънредно ефикасни електрически мотори, изцяло нова литиево-йонна акумулаторна батерия, състояща се от 12 модула и 180 призматични кафези с общ брутен енергиен потенциал от 100 кВтч (94,9 кВтч нето) обезпечават пробег с едно зареждане до 625 километра. Новото Audi Q6 e-tron обезпечава типично за Audi спортно показване със систематична мощ от 285 кВт (консумация на електрическа енергия в кВтч/100 км комбинираня: 19,4–17,0 (WLTP); CO2 излъчвания в г/км комбинирани: 0; CO2 клас: A ) и SQ6 e-tron със систематична мощ, включваща спомагателна функционалност от 380 кВт (консумация на електрическа енергия в кВт„ /100 км комбинирана: 18,4–17,5 (WLTP); CO2 излъчвания в г/км комбинирани: 0; CO2 клас: A). Q6 e-tron quattro форсира от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди (комбинирана консумация на сила в кВтч/100 км: 19,4–17,0 (WLTP); комбинирани CO2 излъчвания в г/км: 0; CO2 клас: A). SQ6 e-tron, в това число спомагателната функционалност, се нуждае единствено от 4,3 секунди (комбинирана консумация на сила в кВтч/100 км: 18,4–17,5 (WLTP); комбинирани CO2 излъчвания в г/км: 0; CO2 клас: A). Максималната скорост е 210 или 230 км/ч. Още два модела със задно задвижване ще последват на по-късен стадий – според от съответния пазар. Докато единият модел ще бъде планиран с приоритет върху успеваемостта и пробега, другият модел ще бъде базов за моделното семейство на Q6 e-tron.
Благодарение на 800-волтовата технология и общоприетата оптималната DC мощ на зареждане от 270 кВт, с Audi Q6 e-tron1 са вероятни напълно къси прекъсвания на зареждане. Това значи, че пробег до 255 километра може да бъде презареден на съответната станция за зареждане (High Power Charging, HPC) единствено за 10 минути. За към 21 минути положението на заряд (SoC) се усилва от 10 на 80 %. Интелигентното, високопроизводително и предсказуемо ръководство на топлината е главен съставен елемент за това безапелационно показване при зареждане. Оборудван с Plug & Charge, автомобилът се оторизира на съвместими станции за зареждане, когато кабелът за зареждане е включен и задейства процеса на зареждане в станцията. Таксуването също е изцяло автоматизирано. Ако зарядна станция употребява 400-волтова технология, по този начин нареченото банково зареждане е допустимо за първи път с Audi Q6 e-tron. 800-волтовата батерия автоматизирано се разделя на две акумулатори с идентичен волтаж, които по-късно могат да се зареждат редом с до 135 кВт. В взаимозависимост от равнището на зареждане двете половини на батерията първо се изравняват и по-късно се зареждат дружно. AC зареждане с до 11 кВт е допустимо на общоприети домашни зарядни станции вид уолбокс.
Важен съставен елемент за повишение на успеваемостта и затова на пробега на Audi Q6 e-tron1 е в допълнение усъвършенстваната система за рекуперация.
Около 95 % от всички спирачни процеси, които се случват във всекидневието, могат да бъдат осъществени посредством системата за рекуперация. Audi Q6 e-tron1 рекуперира с до 220 кВт.

Типичният за Audi SUV-дизайн: екстериорът
Audi Q6 e-tron се нарежда в премиум сегмента на междинния клас. С дължина на каросерията от 4771 милиметра, ширина от 1939 милиметра и височина от 1648 милиметра, електрическият SUV предлага оптимално пространство, комфорт и склонност за всекидневна приложимост. Междуосието от 2899 милиметра обезпечава обилие от място за краката седащите на втория ред седалки. Audi Q6 e-tron1 идва с съвършени пропорции с помощта на платформата Premium Platform Electric. Съотношението сред дълго междуосие и доста къси надвеси образува основата за добре познатия мощен, динамичен екстериорен пакет на моделите от серията Q от Audi. Q6 e-tron1 по едно и също време с това въплъщава и в допълнение създадения, характерен за e-tron дизайнерски език.
Неговата впечатляваща SUV визия подсигурява величествен, само че в същото време състезателен външен тип. Меките форми са в непрекъснато взаимоотношение с кантовете и ръбовете на каросерията и основават динамична игра на сенки, даже когато автомобилът е имобилен. Изправената предница с изцяло затворена, триизмерна решетка Singleframe и страничните отвори за въздух са обрамчени от маска в селенитно сребристо или гланцово черно. Високо разположените цифрови дневни светлини придават на Q6 e-tron1 мощно характерен и присъщ външен тип.
Остъклената част на каросерията е ниска и се нарежда над мощното тяло на каросерията. Тя е леко изтеглена към задната част, а наклонените D-колони се вливат елегантно в мускулестите рамена на каросерията. Пробивът на D-колоните в покрива прави автомобила по-динамичен и кара кабината да наподобява по-източена и по-дълга. Характерна линия, която се простира от задните светлини до задните порти, акцентира горната част на по този начин наречените quattro блистери – това са присъщите очертания на каросерията, върху които се поддържат наклонените D-колони. „ Блистерите “ са главен детайл от ДНК на дизайна на Audi. Audi назовава този главен дизайнерски принцип „ технология, която може да се види “. Динамично изтеглената задница основава комбинация от спортна грациозност и мъжествена мощ. Тази изчистена и огромна задна архитектура дружно с непрекъснатата светлинна лента придава на Q6 e-tron1 яснотата и суверенитета, типични за Audi.

Световна оригиналност при светлинната технология
С модела Audi отваря нова глава освен в областта на електрическата подвижност, само че и в друга значима за ДНК на Audi област: светлинните технологии. С първия в света деен дигитален светлинен автограф, електрическият SUV вкарва нова епоха, характеризираща се с неповторим дизайн и хармония, които се оферират единствено от Audi.
Софтуерен модул в един от петте домейн компютъра на Audi Q6 e-tron1 прави допустимо постигането на тази форма на светлинния автограф. При второто потомство цифрови OLED задни светлини, шестте OLED панела с общо 360 сегмента генерират ново изображение на всеки 10 милисекунди, употребявайки особено създаден логаритъм.
Благодарение на съвършената симбиоза сред дизайна на светлините и новата технология, светлината в новото Audi Q6 e-tron1 наподобява по-жива и умна от всеки път. Активният цифров светлинен автограф също по този начин сочи пътя към бъдещето на осветителната технология на Audi.
Отпред интензивният дигитален светлинен автограф се основава посредством взаимоотношението на логаритъма с дванадесет сегмента, които се затъмняват нагоре и надолу. В задната част за задачата се употребяват всички цифрови OLED сегменти. Отделните светлинни сегменти си взаимодействат по подобен метод, че цялостният външен тип на светлинния автограф не се трансформира във връзка с интензитета на светлината.
С второто потомство цифрови OLED задни светлини, Audi Q6 e-tron1 издига дизайна на светлините, набора от функционалности и по този метод сигурността на пътя на ново равнище. За първи път цифровите OLED задни светлини могат да споделят по целеустремен метод с непосредствената среда (Car-to-X). Audi също по този начин развива функционалностите за сигурност до ново равнище. Разпознаването на доближаване, което към този момент е познато от други модели на Audi, е разширено, с цел да включи информационната светлина в новия Q6 e-tron1. Той предизвестява останалите участници в придвижването за места с катастрофи и повреди. За тази цел информационната светлина самодейно демонстрира характерен неподвижен автограф на задните светлини с интегрирани предупредителни знаци в цифровите OLED задни светлини при вписване на заплаха от сериозни обстановки в допълнение към нормалната графика на задните светлини.

Нова дизайнерска философия влиза в серийно произвеждане с Q6 e-tron
Интериорът на Audi Q6 e-tron1 е очебийно ориентиран към потребностите на клиентите. Триизмерната и висококонтрастна конструкция на интериора съзнателно слага детайли на напред във времето или назад във времето, като по този метод основава пространствена архитектура, която е проектирана и ергономично съобразена с пасажерите. Панорамният екран на Audi MMI и този за пасажерите на MMI образуват образно ясно проектирана цифрова сцена. Интериорът впечатлява със своята атмосфера, създаваща домакински уют. Така наречената мека обвивка се простира от вратите през целия кокпит до централната подпора и по този метод основава хомогенно и обгръщащо чувство за пространство. Цветовете и висококачествените материали, някои от които са направени от рециклирани първични материали, могат да бъдат открити и в седалките. Използваните материали са определени от функционална позиция и в това време обезпечават ясно дизайнерско разграничаване сред другите зони на интериора. Комфортните зони са проектирани с великодушни повърхности и меки материали. За разлика от това, точно обрисуваните работни зони във висококачествено ослепително акцентират яснотата при взаимоотношение с автомобила.

Благодарение на новата платформа PPE, която е създадена особено за електрическа подвижност, автомобилът предлага обилно чувство за шир и огромен размер, както и високо равнище на склонност за всекидневна приложимост.

Интериорът предлага доста място за предпазване на предмети. По-високият комфорт откъм гърба е характерен за електромобил с дълго междуосие (2899 мм) и без централен тунел. Багажникът предлага 526 литра място за товари. Ако задната седалка се сгъне, товарното пространство се усилва до 1529 литра. Задните седалки могат да се сгъват настрана (40:20:40). Освен това има още 64 литра в така наречен frunk (преден багажник) под предния похлупак - там могат елементарно да се съхраняват да вземем за пример по-малки пътни чанти.
Следователно Audi Q6 e-tron1 предлага задоволително място за петима пасажери и техния багаж. С високата си потребна стойност, той ясно дава отговор на условията, които клиентите слагат към един SUV на Audi.

E3 1.2 – електронна архитектура, ориентирана към бъдещето
С новоразработената електронна архитектура E3 1.2 клиентите изживяват дигитализацията в автомобила по-директно от всеки път. Означението E3 идва от End-to-End Electronics Architecture. Основната цел по време на създаването беше да се сътвори устойчива, единна рамка на електронната архитектура. Функционално-ориентираната архитектура се основава на нова компютърна конструкция на домейн с пет високопроизводителни компютъра (High-Performance Computing Platform, HCP), които управляват всички функционалности на автомобила - от инфо-развлечение, през функционалности за шофиране, до отчасти автоматизирано шофиране в по-късни стадии от еволюционното развиване на технологията. Най-мощната електронна архитектура досега във връзка с изчислителната мощ е поредно съобразена с потребностите на клиентите. Специален фокус по време на създаването е подложен върху високопроизводителното и несъмнено свързване в мрежа на компютри в домейна, контролни устройства, датчици и задвижващи механизми. E3 1.2 се характеризира също по този начин с високопроизводителна и безпроблемна връзка към задната част за приложения за групови данни Car-to-X и интензивни изчислителни функционалности отвън борда. Той чества своята премиера в Audi Q6 e-tron1, предопределен е за потребление във всички модели и е основата за бъдещи нововъведения.

Дигитална еволюция: нова идея на контролните уреди и ръководството на функционалностите
Моделното семейство на Audi Q6 e-tron получава напълно обвързван и цифровизиран интериор, основан на новата електронна архитектура. Така нареченият Digital Stage оформя интериора с комбинацията от панорамния екран Audi MMI и екрана MMI за пасажерите. Ясно групираните екрани са точно интегрирани в дизайнерската идея и придават на интериора чувство за шир. Тънкият, свободно изравен панорамен екран Audi MMI има закривен дизайн и OLED технология и се състои от 11,9-инчов Audi virtual cockpit и 14,5-инчов MMI сензорен екран. Обхватът на лидера е планиран като крива, а извитата форма на екрана е ориентирана към лидера. Освен това формата на извития екран припомня типичната за Audi решетка Singleframe.

Амбиентното осветяване кара извития екран безусловно да се носи през нощта и обезпечава подобаваща атмосфера. Audi поредно и самостоятелно добавя цифровата сцена за пасажерите начело с 10,9-инчовия MMI пътнически екран с Active Privacy Mode, който не разрешава на лидера да бъде разсейван по време на шофиране. Това разрешава на пасажерите да стриймват филми и видео наличие, да оказват помощ при навигацията или, да вземем за пример, да намерят станция за зареждане.

С опционалния head-up екран с добавена действителност, различен централен детайл на цифровата сцена, Audi прави огромна крачка в технологията на екрана. Той отразява огромна, наклонена низина на изображение в предното стъкло към лидера и демонстрира подобаваща информация като скорост, пътни знаци, знаци за помощ и навигация. Равнината на изображението е наклонена напред, с цел да се усъвършенства усещането за добавена действителност. Фокусът на човешкото око се движи дружно с него. Този развой и огромното виртуално разстояние на изображението основават усещането, че показаните детайли се носят на разстояние до 200 метра пред автомобила. Виртуалното наличие е безпроблемно интегрирано в действителността. Дисплеите могат да се видят бързо, без да нервират или разсейват лидера. Зрителното поле за наличието с добавена действителност подхожда на диагонал от към 88 инча от позиция на лидера.
Множество функционалности на автомобила могат да се ръководят благодарение на самостоятелно учащия се гласов помощник на Audi -Audi Assistant. Дигиталният помощник с поддръжка на AI е надълбоко интегриран в автомобила и се демонстрира за първи път благодарение на аватар в централния сензорен екран на MMI и в head-up екрана с добавена действителност. Разпознава повече от 800 гласови команди. Той може да бъде извикан и посредством сензорни полета, както и посредством приложението myAudi. Асистентът се учи от настоящото държание на потребителя и по този метод подкрепя шофиращия. Тази поддръжка може да бъде разграничена на три категории: самодейни оферти (контекстната информация се употребява за потребление на тази база данни за самодейно и ситуационно предложение на функционалности за активиране), интелигентни рутинни процедури (разпознават се автоматизирано повтарящи се работни последователности, като да вземем за пример потреблението на климатизиране на седалката при избрани външни температури) и интелигентни описи (като описи с повиквания).

Инфотейнмънт, който интегрира цифровия свят на клиентите
Новата информационно-развлекателна система за първи път употребява Android Automotive OS като операционна система. Съдържанието се актуализира посредством актуализации по въздуха. Най-новите услуги на Audi connect и доразвитият общоприет e-tron маршрутизатор са постоянно настоящи.Приложения като YouTube са налични посредством магазина за приложения на трети страни, който е интегриран непосредствено в MMI и не изисква потребление на смарт телефон. Магазинът дава на клиентите достъп до разнообразни приложения.
Следните приложения са налични при пускане от следните категории: музика, видео, игри, навигация, паркиране и зареждане, работливост, метеорологични и новинарски услуги. Магазинът непрестанно се уголемява и портфолиото от приложения е характерно за другите пазари.

Сърцето на Bang & Olufsen Premium Sound System е високоефективен усилвател. Озвучителата уредба разполага с 20 високоговорителя с 830 вата мощ. Четири от тях са интегрирани в подглавниците на на предните седалки, което прави допустимо за първи път при Audi основаването на по този начин наречените звукови зони.

Светлината за динамично взаимоотношение предлага многообразие от информационни функционалности и по този метод подкрепя взаимоотношението на автомобила с пасажерите. Тя обгръща интериора и кокпита чрез обширна арка.

Прецизна динамичност на пътя с помощта на новото ръководство и разпределението на тягата
Системите и съставените елементи, свързани с ходовата част, са преобладаващо нови разработки. Типично за Audi е превъзходното и елементарно контролируемо ускоряване във всички обстановки на шофиране, както и превъзходното прекъсване. По отношение на ходовата част е употребена тъкмо избрана философия за конфигурация. Включените системи за надзор на ходовата част са точно координирани една с друга. Характеристиките на динамичността при шофиране на Q6 e-tron1 са доста повлияни от отчасти новопроектирания челен мост. За първи път при модел на Audi водещите рамена са ситуирани пред опорните рамена по посока на придвижването.

Това носи със себе си градивни преимущества, по-специално що се отнася до разположението на високоволтовата батерия. Новоразработените съставни елементи водят до усъвършенствани кинематични свойства. Кормилното ръководство към този момент е солидно закрепено към подрама. Усъвършенстваната кинематика на моста обезпечава доста по-впечатляваща динамичност при шофиране. Новото окачване на предния мост усъвършенства и държанието на кормилното ръководство. Това кара автомобила да се усеща доста по-пъргав.

Променливото двойно задвижване с акцент върху задвижването на задните колела също предизвиква динамичните качества на шофиране на Q6 e-tron1. Различните размери на електродвигателите на задния и предния мост разрешават систематизиране на по-голямата част от въртящия миг откъм гърба даже при цялостно натоварване. За да се подчертае акцента върху задвижването на задните колела и за реализиране на още повече сцепление и динамичност при шофиране, задните гуми на Audi Q6 e-tron1 са по-широки от предните.

Винаги подготвени да оказват помощ – асистиращите системи
Що се отнася до системите за подкрепяне на лидера в новия Q6 e-tron1, Audi дава многообразие от функционалности, които улесняват всекидневието и доста покачват пътната сигурност за всички участници в придвижването. Новост за Q6 e-tron1 е адаптивният помощник за шофиране plus. Той владее освен ускоряване, поддържане на скорост, съблюдаване на отдалеченост и ориентиране в лентата, само че също по този начин употребява данни от карти с висока разграничителна дарба и основани на облачна технология групови от други транспортни средства, с цел да усъвършенства държанието при шофиране на Q6 e-tron1. SUV употребява радарните датчици, предната камера и ултразвуковите датчици, с цел да обезпечи удобно шофиране. Автомобилът употребява събраната информация, с цел да сътвори виртуален маршрут и го следва надеждно и допустимо най-удобно в целия скоростен диапазон, в това число и в тапи.
С стартирането на пазара помощ при паркиране откъм гърба, темпомат, предизвестие за овакантяване на лентата, помощник за успеваемост, деен челен помощник, както и предизвестие за разпръскване и отмалялост ще бъдат част от серийното съоръжение.
По предпочитание клиентите могат да получат спомагателни асистиращи системи и пакет за сигурност в границите на разнообразни пакети съоръжение.

Материали, направени от рециклирани първични материали
Материалите, направени посредством процеси на преработване, понижават потреблението на запаси при производството на Audi Q6 e-tron1 и обезпечават затворен и затова ефикасен и резистентен цикъл на материалите. В допълнение към материалите, направени от рециклиран полиестер, пластмасовите съставни елементи, типични за електрическите модели, като предния багажник и прилежащите капаци в предната част на Q6 e-tron1, също са направени от рециклиран материал. Това важи и за резервоара за вода и всмукателния отвор на климатика.

За производството на стоманата, нужна за всички разновидности на външната част на покрива, Audi употребява железен скрап, който частично идва и от излезли от приложимост транспортни средства, които към този момент са били употребявани от клиенти. Делът на производството на стомана е приблизително до 15 % (баланс въз основа на настоящо плануваните индустриални данни).
Компонентът е добър образец за това по какъв начин в бъдеще Audi възнамерява да употребява от ден на ден вторични материали, създадени от към този момент употребявани първични материали в своите артикули.

Устойчиво и гъвкаво: производството на Audi Q6 e-tron1
Моделното семейство на Q6 e-tron, първата напълно електрическа серия, излизаща от завода в Инголщат, показва поръчката на Audi да работи стабилно. От производството до крайния артикул. За да създава напълно електрически модели, компанията последователно преобразува всички съществуващи индустриални обекти, вместо да построява нови. С ранното решение за последователно унищожаване на моторите с вътрешно горене Audi също интензивно насърчи трансформацията на своите чиновници и квалифицира работната мощ за бъдещи планове, като новия монтаж на акумулатори в Инголщат. По този метод Четирите пръстена усилват дълбочината на производството и придвижват значими пълномощия непосредствено на място. В същото време Audi основава нови благоприятни условия за работа.

За да създава серията Q6 e-tron стабилно и в същото време дейно, Audi поредно употребява съществуващите структури и системи. Четирите пръстена интегрират безпроблемно серията в съществуващи поточни линии, да вземем за пример производството на каросериите за PPE. Каросерията за моделите, основани на PPE, се създават в завода в Инголщат на повърхност от към 148 000 квадратни метра. 328 чиновници на промяна и 1150 робота създават съставените елементи на каросерията на серията Q6 e-tron с равнище на автоматизация от 87 %.

*Източник: www.audi.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР