• Лекси Алфорд и новият изцяло електрически Ford Explorer с рекордното

...
•	Лекси Алфорд и новият изцяло електрически Ford Explorer с рекордното
Коментари Харесай

Новият изцяло електрически Ford Explorer, който постави световен рекорд изминавайки рекордните 30 000 км. във вълнуващо пътешествие по света, влиза в продажба


• Лекси Алфорд и новият напълно електрически Ford Explorer с рекордното пътешестване от 30 000 км напълно на електричество;
• В чест на " най-хубавият тест-драйв в света " Ford пуска в продажба новия напълно електрически Explorer в Европа; Клиентите към този момент могат да стартират да възнамеряват личните си вълнуващи пътешествия;
• Европейският SUV може да реализира най-хубавия в класа си пробег до 602 км с едно зареждане и да се зареди от 10 до 80% за към 26 минути със зареждане с непрекъснат ток.

Лекси Алфорд (@LexieLimitless) през днешния ден сложи формален връх като първия човек, обиколил земното кълбо с електически автомобил, а точно с новия напълно електрически Ford Explorer. За да отпразнува околосветското странствуване Charge Around the Globe, Ford разгласи спецификациите на новата гама Ford Explorer, като направи електрическия автомобил наличен за клиентите, с цел да се впуснат и те в незабравими завършения.


Пресичайки финалната линия в Ница, Франция, Лекси и новият Ford Explorer възвестява нова епоха за Ford в Европа.

„ Ford желае да внесе пристрастеност и страст в електрическите транспортни средства в Европа. Има задоволително скучни коли и SUV. Новият Explorer съставлява неповторимия темперамент на Ford, който е отпечатан върху всяка колa ”, сподели Джим Фарли, основен изпълнителен шеф на Ford. „ Горди сме да пуснем този нов напълно електрически пътнически автомобил, планиран особено за европейските пътища и клиенти, и явно кадърен да ви води на всички места по света. “

Приключението на Лекси с Explorer мина през шест континента, 27 страни и повече от 30 000 километра единствено с електрическо задвижване. Преодолявайки спиранията на електрозахранването в Африка, неналичието на инфраструктура за зареждане в пустинята Атакама в Чили, неизградените пътища, планинските проходи и мразовитите условия, достижението потвърди какво е допустимо да се реализира и какъв брой надалеч можеш да стигнеш с електромобил.


 “Околосветското странствуване на Лекси беше впечатляващ тест драйв за нашия нов Ford Explorer, преминавайки през всевъзможни метереологични и пътни условия и справяйки се с съвсем всеки сюжет при зареждане “, показа Мартин Сандър, общоприет управител на Ford Model e Europe. „ Той въплъщава същинския дух на „ е в положение да направи “ на тази компания, употребявайки тази страхотна опция освен да тестваме себе си, само че и международната инфраструктура за зареждане. Днешното секване на финалната линия потвърждава тъкмо какво можете да вършиме в новия напълно електрически Ford Explorer и се радваме, че клиентите скоро ще могат да схванат сами. ”

Автомобилът, с който Лекси взе участие в пътешествието си, е предпроизводствен модел на Ford Explorer, с опция за потребление на разнообразни типове зареждане - от контакти с изменчив ток с мощ 2,2 kw до бързи зарядни устройства на непрекъснат ток.

По време на пътуването Lexie също разчиташе на MegaConsole в салона, който може да побере три 1,5-литрови бутилки с питиета със свободно място, отопляемата и масажираща седалка на лидера и гласово задействаното информационно-развлекателно съоръжение SYNC Move2 с пригодим сензорен екран - функционалности, които са общоприети за моделите Ford Explorer и Ford Explorer Premium.

„ В това епично премеждие срещнах невероятни хора от доста краища на света и посетих 278 красиви страни, до момента в който бях зад кормилото. Но пътуването беше съпроводено с доста провокации “, сподели Лекси, която е притежател на международния връх за най-млад човек, посетил всяка страна в света. „ За мен беше изключителна чест, че Ford ми се довери да обиколя земното кълбо с електрическия Explorer, който беше като дом за мен през последните шест месеца. Целта ми беше да прекрача границите на вероятното с електромобил и се гордея, че го направих! “

Оборудван за всевъзможен вид завършения

Новият напълно електрически Explorer е първият електромобил на Ford, създаден и създаден в Европа, който съчетава немско инженерство, американски жанр и чудесно общоприетоо съоръжение, включващо електрически задвижвания с акумулатори за нулеви излъчвания по време на придвижване - и пробег до 602 км с едно зареждане. 3

Explorer се предлага с опция за избор на задвижване на задните колела с един мотор (RWD) или задвижване на всички колела с два мотора (AWD). И двете конфигурации употребяват литиево-йонна (NMC) батерия с продължен пробег, определена поради енергийната си компактност, мощността и експлоатационните си качества в европейския климат от Скандинавия до Средиземноморието. На по-късна дата ще се предлага и задвижване с един мотор RWD 4 с батерия NMC със общоприет обсег.

Зареждането от 10 до 80% лишава почти 26 минути 5 при потребление на бързо зареждане с непрекъснат ток с мощ до 185 kW за модела AWD.

Не единствено зареждането е бързо и елементарно. Explorer може да форсира по-бързо от Ford Performance Focus ST, като 340 к.с. значат, че моделът с AWD доближава 100 км/ч за 5,3 секунди. Explorer AWD също по този начин може да тегли до 1200 кг. 8 И всичко това се реализира с безпроблемно електрическо задвижване за оптималната изисканост - направена още по-приятна с първокласната общоприета спецификация.

В допълнение към почти 470 литра общо пространство за предпазване на движимости 9, в това число 17-литровата MegaConsole и заключващо се поделение зад екрана My Private Locker, всеки Explorer разполага със информационно-развлекателно система SYNC Move 2 с пригодим 14,6-инчов централен сензорен екран, който може гладко да се плъзга нагоре и надолу съгласно потребностите на лидера под 30 градусов ъгъл.

Стандартни са също отопляемите волан и предни седалки, масажираща седалка на лидера и безжично зареждане на телефона.10 Модерният интериорен дизайн включва спортни седалки и моден саундбар, с цел да се наслаждавате на аудио, възпроизвеждано посредством безжично свързани устройства с Android Auto и Apple CarPlay. 11

В Explorer Premium са добавени аудиосистема B&O с 10 високоговорителя и амбиентно осветяване в интериора, с цел да се подсигурява положителното въодушевление по време на път, както и обновените присъщи за Explorer фарове от LED с автоматизирани дълги светлини на Dynamic Matrix LED с дълги светлини без заслепяване.

За да се улесни оптимално процесът на закупуване и да се подсигурява първокласна спецификация на привлекателна стойност за всеки клиент на Explorer, опционалните екстри са лимитирани до панорамен покрив 12 с повече от 1 квадратен метър стъклена повърхнина и Driver Assist Pack 13

Достъпът до автомобила е улеснен с безключово отваряне и е налична врата на багажното поделение с функционалност " свободни ръце ", което значи, че притежателите могат да получат достъп до 450 литровия багажник, когато ръцете им са заети, благодарение на просто придвижване с крайник под задната ризница, Усъвършенстваните системи в помощ на лидера включват Асистент при промяна на лентата 13за плавна и безвредна промяна на лентите, head-up екран и 360-градусова камера 13.

Тези функционалности са в допълнение към повече от 15 общоприети технологии за подкрепяне на лидера с акценти, в това число Интелигентен адаптивен круиз надзор със Stop and Go13,14, както и Clear Exit Warning 13, който е предопределен да помогне за попречване на злополуки при „ отваряне на врата “ с велосипедисти.

Новият напълно електрически Explorer е първото транспортно средство, което ще бъде сглобявано във Ford Cologne EV Center след инвестиция от 2 милиарда $ в завода.


*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР