• Ford се присъединява към петицията на 25-те големи автомобилни компании,

...
•	Ford се присъединява към петицията на 25-те големи автомобилни компании,
Коментари Харесай

FORD СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ПЕТИЦИЯТА ЗА 100% ПРОДАЖБИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ В ЕС ДО 2035 Г.

• Ford се причислява към петицията на 25-те огромни автомобилни компании, с цел да подсигурява, че всички нови леки коли и лекотоварни транспортни средства в Европа след 2035 година ще са с нулеви излъчвания и приканва за слагането на цели в развиването на зарядната инфраструктура за електрически коли в Европа.
• Компаниите приканват лицата, вземащи решения в Европейския съюз, да одобряват законодателство, което дефинира ясни стандарти, основава подобаващи условия и график, който промишлеността и доставчиците да съблюдават за прекосяването към електрически коли.
• Ford се ангажира до 2035 година да има нулеви излъчвания за всички свои продажби в Европа и се стреми към безпристрастен водороден отпечатък в Европа.
• Ford се ангажира да се грижи за околната среда и да подсигурява, че бъдещите генерации ще живеят в резистентен свят.

Ford Европа дружно с 24 автомобилни компании се сплотиха в петиция към Европейския съюз (ЕС), с цел да подсигурява, че всички нови коли и лекотоварни транспортни средства в Европа след 2035 година ще са с нулеви нездравословни излъчвания и с цел да се слагат наложителни цели за построяването на зарядна инфраструктура.

В петицията се акцентира, че с цел да реализира задачата за чисти нулеви излъчвания до 2050 година, Европа наложително би трябвало да спре продажбите на коли, употребяващи изкопаеми горива. Компаниите приканват да се одобри законодателство, което дефинира стандарти и явен график, които промишлеността и доставчиците да съблюдават, с цел да може да се обезпечи прекосяването към електрически автомобили в съюза.

„ Стремежа ни е до 2035 година всички коли Ford да са с нулеви излъчвания. За да го реализираме, политиците в Европейски Съюз би трябвало да дефинират наложителни цели за развиване на зарядна инфраструктура за електрическите коли, с цел да се отговори на растящото търсене на електрически коли в Европа. “- споделя Стюарт Роули, президент на Ford Европа.

Стюарт Роули ще вземе присъединяване в „ Европейска среща на върха за климата и колите “, която ще се организира на 18 май, като член на панела, в който ще се разиска нуждата за прекосяване към електрически коли на фирмите и професионалните консуматори.

След предложение на Европейската комисия, подкрепено от автомобилните компании в петицията, Европейките политици работят върху нови правила за електрически коли, съгласно които след 2035 година ще се продават само коли и лекотоварни ванове с нулеви излъчвания. Европейският парламент и държавните управления на Европейски Съюз ще вземат дефинитивно решение през есента.

Ford Европа към този момент върви по своя път към 100% транспортни средства с нулеви излъчвания с представянето на електрическите коли Mustang Mach-E и E-Transit и седемте нови електрически и изцяло свързани пътнически и лекотоварни коли, които компанията ще показа в Европа до 2024 година Напомняме, че предходната година Mustang Mach-E получи оптималните оценки за сигурност и екологичност от Euro NCAP и Green NCAP. Що се отнася до лекотоварните коли, E-Transit получи златна премия на Euro NCAP за своите съвременни системи за подкрепяне на лидера.

European Sustainability Digest 2022 на Форд

Ford се ангажира да се грижи за околната среда и да подсигурява, че бъдещите генерации ще живеят в резистентен свят. През последните 12 месеца Ford Европа вкара редица начинания, с цел да даде позитивен принос към едно по-устойчиво бъдеще, обрисувани в European Sustainability Digest 2022.
Резюмето е част от световния Финансов отчет и доклад за резистентност на Ford и разказва значимите стъпки, които Ford подхваща с цел да реализиране въглеродната индиферентност в Европа на оборудванията, логистиката и доставчиците си до 2035 г.1
По-рано тази година Ford разгласява първия си Доклад за човешките права. Тази неразделна част от Доклада за стабилно развиване преглежда по какъв начин се доставят материали, къде се създават продуктите на Ford и стандартите за труд на компанията.
Цялата електрическа енергия, създадена в индустриалните обекти на компанията в Европа, към този момент е 100% възобновима. Планирано е произвеждане на 1,2 милиона електрически транспортни средства в Кьолн, Германия, в идващите шест години, с обща продуктова инвестиция от 2 милиарда $, което ще спомогне за предлагането на повече електрически транспортни средства на клиентите в Европа.
BlueOval Charging Network на Ford има над 300 000 точки за зареждане в Европа. До 2023 г ще бъдат добавени още 1000 зарядни станции за чиновниците на Ford в европейските обекти на компанията. Компанията е част от световна коалиция RouteZero, която работи за постигането на 100 % електрически коли и лекотоварни транспортни средства в света до 2040 година
За да усъвършенства своя екологичен отпечатък, Ford Европа неотдавна подписа две основни начинания, които имат за цел да открият индустриални стандарти за шерване на данни сред сътрудници и оценка на устойчивостта на индустриалните обекти.
Фондацията на Ford е направила над 74,4 милиона $ благотворителни вноски за създаване на обективен капитал и овластяване на едва показани общности по целия свят.

*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР