• Dacia обновява своята гама от двигатели за Duster, предлагайки най-новия бензинов двигател

...
•	Dacia обновява своята гама от двигатели
за Duster, предлагайки най-новия бензинов
двигател
Коментари Харесай

DACIA DUSTER ПОЛУЧАВА НОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ TCE 100

• Dacia обновява своята гама от двигатели за Duster, предлагайки най-новия бензинов двигател TCe 100
• Заменяйки SCe 115, новият двигател предлага повече еластичност и динамика, като в същото време понижава разхода на гориво и CO2 излъчванията.
• TCe 100 към този момент се предлага в България за нива на съоръжение Access и Essential, стартирайки от 22 490 лева с Данък добавена стойност.

Dacia Duster към този момент се предлага с бензинов двигател TCe 100, най-новия мотор на Алианса. Произведен в завода в Питещ, Румъния, TCe 100 е мотор от ново поколение, който доста намалява разхода на гориво и доста повишава производителността. CO2 излъчванията и разхода на гориво на Duster TCe 100 са с 18% по-ниски от SCe 115, който той заменя. Така двигателят се класира преди всичко в своята категория по повод на бензиновите мотори. TCe 100 към този момент се предлага в за равнища на съоръжение Access и Essential, запазвайки обещанието на Dacia за достъпни цени.

Цени за Dacia Duster с бензинов мотор TCe 100 (с ДДС)
Access TCe 100 к.с. Бензин 4x2 Stop & Start BVM5- 22 490 лева.
Essential TCe 100 к.с. Бензин 4x2 Stop & Start BVM5- 26 070 лв.

Duster продължава да се предлага с дизеловите мотори Blue dCi 95 и Blue dCi 115 и бензиновия TCe 150.

TCe 100: мотор от ново потомство
Новият 3-цилиндров бензинов мотор с индиректно впръскване е по-лек и по-компактен. TCe100 разполага с всички най-нови технологии, включително турбокомпресор с електрически контролиран изпускателен клапан, изпускателен колектор, частично интегриран в главата на цилиндъра, двойно изменчив вентил за абсорбция и плазмено покритие на цилиндрите.

Duster TCe 100: повече въртящ миг за динамично шофиране
Съчетан с 5-степенна ръчна скоростна кутия, TCe 100 обезпечава още повече гъвкавост както в града, по този начин и извън него. Със своите 100 к.с. (74 kW) и 160 Nm въртящ момент, TCe100 се възползва от по-голяма енергийна успеваемост и усъвършенствано пътно поведение с помощта на турбото. Новото потомство мотор осигурява оптимално наслаждение от шофирането чрез повишен въртящ миг, разполагаем при ниските обороти на мотора за по-динамично ускоряване.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР