• Stellantis и Archer обединяват усилията си за производството на

...
• Stellantis и Archer обединяват усилията си за производството на
Коментари Харесай

Stellantis и Archer създават електрически градски самолет

• Stellantis и Archer сплотяват напъните си за производството на електрическия аероплан Midnight eVTOL.
• Stellantis ще способства с съвременни индустриални технологии, ноу- хау, експерти и финансов капитал за производството на самолетите.
• Партньорството със Stellantis ще спести на Archer разноски от стотици милиони долари при превръщането на самолетите в комерсиален артикул.
• Целта на Stellantis е да бъде единственият производител на самолета eVTOL на Archer, който да доближи до всеобщ вид произвеждане.
• Stellantis ще даде до 150 милиона $ на Archer през 2023 и 2024 година
• Stellantis има намерение да усили каузи си в Archer посредством бъдещи покупки на акции.

Stellantis N.V. и Archer Aviation Inc. оповестиха, че ще разширят доста партньорството си, като обединят напъните си за основаването на вертикално- излитащия и кацащ аероплан Midnight eVTOL. Производството му е планувано да стартира през 2024 година в новооткрития цех в Ковингтън, Съединени американски щати. Midnight eVTOL е планиран да бъде безвреден, резистентен и спокоен. С упования над 450 кг потребен товар ще може да транспортира четирима пасажери и водач в обсег до 160 км, като е усъвършенстван за поредни пътувания на къси дистанции от към 32 км. Времето за зареждане сред тях ще бъде почти 10 минути.

Партньорството сред Stellantis и Archer в промишлеността за градска въздушна подвижност ще употребява мощните страни и компетенциите и на двете компании за стартирането на самолета Midnight на пазара. Archer ще взе участие със своя експертен екип, електрическо задвижване и узаконяване, до момента в който Stellantis ще способства с съвременни индустриални технологии, ноу-хау, експерти и финансов капитал. Стремежът е да се реализира бързо увеличение на производството на самолетите, което да отговори на проектите за всеобщата им поява на пазара, като в същото време разреши на Archer да избегне разноски от стотици милиони долари при превръщането на летателните транспортни средства в комерсиален артикул. Целта на Stellantis е да основава всеобщо самолета eVTOL на Archer като негов екслузивен контрактуван производител.

Като спомагателен знак за своята ангажираност с плана автомобилният тръст ще даде до 150 милиона $ личен капитал на Archer през 2023 и 2024 година, според от постигането на избрани бизнес параметри през актуалната година. Stellantis също има намерение да усили стратегическия си дял в Archer посредством покупката на акции на свободния пазар. Всички тези дейности ще разрешат на Stellantis да стане дълготраен и основен вложител в американската компания.

„ През последните две години работим в тясно съдействие с Archer и не преставам да бъда впечатлен от тяхната досетливост и отдаденост при осъществяване на уговорките “, сподели Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на Stellantis.

„ Затвърждаването на нашето партньорство с Archer и проектите ни като стратегически вложител да увеличим акционерното си присъединяване показва по какъв начин Stellantis уголемява границите, с цел да обезпечи резистентен свободен достъп до подвижност - от пътя до небето. Подкрепата към Archer с нашия индустриален опит е още един образец за това по какъв начин Stellantis ще дефинира пътя, по който се движи светът. “

„ Признанието от Stellantis за напредъка ни към комерсиализацията и ангажирането им със обилни запаси за взаимното основаване на самолета Midnight слага Archer в мощна позиция да бъде първи на пазара “, сподели Адам Голдщайн, създател и основен изпълнителен шеф на Archer. „ Нашите две компании подхващат тези значими стъпки дружно, с цел да осъществят неповторима опция за напредването в града. “

Stellantis е стратегически сътрудник на Archer от 2020 година посредством разнообразни начинания за съдействие и става вложител на компанията от 2021 година През това време Archer употребява задълбочения опит в производството, веригата за доставки и опита в проектирането на Stellantis по отношение на напъните си да създаде и предлага всеобщо своя аероплан eVTOL.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР