• Дръзкият и изчистен дизайн превръща Astra в символ на

...
• Дръзкият и изчистен дизайн превръща Astra в символ на
Коментари Харесай

„Проектирана в Германия“: Как новата Opel Astra поражда емоции

• Дръзкият и изчистен дизайн трансформира Astra в знак на марката
• Прецизност във всеки подробност за съвършено качество
• Изцяло цифров кокпит Pure Panel с фокус върху най-важните уреди
• Видео в YouTube канала на марката разкрива избора на цветове и материи

Рюселсхайм. Новата Opel Astra със своя изчистен и дръзновен дизайн подсигурява качество във всеки подробност. Шестото потомство Astra, което бе показано на света с формалната си премиера в Германия през септември, е проектирано да породи страсти и да реализира резултат „ обич от пръв взор “. Екипите по дизайн и разработка, формирани основно от дами, се стремят да трансфорат новия стилен модел на немския авто производител в същинско „ дизайнерско създание “ както във връзка с интериора, по този начин и на екстериора. Следвайки метода на основния инженер Мариела Фоглер, дизайнерът на цветовете и материалите на дамаската Илка Хьоберман показва дизайна на новата Astra във видео канала на марката в YouTube. Новото видео е част от акцията в обществените медии, която демонстрира по какъв начин е основана новата Astra и по какъв начин са взимани решенията във връзка с дизайна – с акцент върху детайла, точност и предпочитание да се излезе отвън рамките на общоприетото. Илка Хьоберман изяснява на какво са обърнали внимание дизайнерите на Opel и какво са вложили като старания, с цел да основат неповторимия дизайн на творби в Германия нов модел Astra.



Дързък и изчистен дизайн: Новата Astra е знак на новото дизайнерско виждане на Opel

След SUV-овете Mokka, Crossland и Grandland, новата Astra носи лицето знак на марката - Opel Vizor. Vizor и дизайнът на новите модели са концепцията основаваща се на Opel Compass, където отвесната и хоризонталната ос – острата дипла на капака и криловидната форма на фаровете се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Разположеният по цялата дължина на предницата Vizor прави новата Astra да наподобява по-широка, като в същото време интегрира нововъведения, каквито са ултра тънките предни фарове Intelli-Lux LED®. Погледната в профил, новото потомство Astra наподобява впечатляващо динамично с помощта на ясно изразената форма и изчистения дизайн.

В задната част на автомобила концепцията за Opel Compass е заложена чрез централно разположеното лого на марката – Blitz и стоповете (с енерго спестяващи LED светлини). Емблемата служи и за отваряне на капака.

„ Германският дизайн за мен е комбинацията от изчистени детайли и механически нововъведения. “, споделя Илка Хьоберман. „ Понякога е мъчно да запазиш изчистения дизайн и да го съчетаеш с спомагателни детайли. Всичко е обвързвано с визията за естетика и чувството за баланс. ” Резултатът е сполучлива композиция от явен и прочувствен жанр, който отличава новата Astra от останалите модели от компактния клас. Характерният тип е емфатичен от новата багра с металически колорит. „ Екипът създаде пресен и съвременен жълт цвят, който придава прохлада и акцент на автомобила “, прибавя дизайнерът.

Кокпит от бъдещето, основан през днешния ден: Изцяло цифров Pure Panel

Подходът за верен баланс в дизайна на новата Astra беше изключително значим за екипа отговарящ за цветовите решения и материалите употребявани в интериора на модела. „ Трябваше да мислим ексцентрично, с цел да намерим най-хубавите решения за тези материали. Благодарение на това разполагате с в действителност огромно многообразие от разнообразни цветове, текстури, графики и шарки. Да ги съберем дружно, това в действителност беше огромното предизвикателство. Представете си го като огромен пъзел. Комбинирате разнообразни материали, с цел да постигнете прелестен контрастност или баланс ”, изяснява Илка Хьоберман.

В разследване на това резултатът е скок напред в интериорния дизайн за марката. Напълно цифровият кокпит съчетава два 10-инчови широкоекранни екрана ситуирани под изцяло остъклена повърхнина. Аналоговите екрани остават в предишното при новата Astra. Напълно функционален, високотехнологичен дизайн, който съчетава жанр с авангардни технологии, комфорт и образна детоксикация - това ще откриете в този модел.

Ултрамодерният кокпит е планиран тъй че да съобщи атмосфера, в която пасажерите се усещат сигурни и спокойни. Акценти като тънко направените елементи и съвременна информационно-развлекателна система, както и повърхности с непрозрачен отблясък придават „ същинска стойност “ на Astra, споделя Илка Хьоберман. „ Те могат да бъдат красиви, могат да бъдат функционални и даже могат да те накарат да се усмихнеш. ” Всеки подробност – от логото на Opel - Blitz в центъра на кормилото до платовете и декоративните шевове на утвърдените от AGR ергономични седалки (предлагат се и в кожа Alcantara или Nappa) – носи неповторимия автограф на дизайнерите на Opel.

В обществените медии: „ Зад кулисите “ при основаването на новата Astra

Медийният портал на Opel и плейлистът на Opel Astra в YouTube оферират информация и разкриват и „ зад кулисите “ по какъв начин е основана новата Astra. Дори шефът на дизайнерските екипи на Opel Марк Адамс разгласява свои персонални усещания в профила си в Instagram @opelvauxhalldesign.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР