​В късните часове на 7 септември 1996 г. най-известният рапър

...
​В късните часове на 7 септември 1996 г. най-известният рапър
Коментари Харесай

Гръмнаха Тупак Шакур с 4 куршума на днешния 7 септември

​В късните часове на 7 септември 1996 година най-известният рапър в света по това време - Тупак Шакур, чества в Лас Вегас рождения ден на своя бизнес сътрудник Трейси Робинсън. Няколко часа по-рано антуражът на звездата гледат боксовата церемония сред Майк Тайсън и Брус Селдън в MGM Grand.

Във фоайето след мача хората на Тупак забелязат Орландо „ Бейби Лейн “ Андерсън, когото няколко месеца по-рано е имал спор с Шакур. До пряк конфликт не се стига и Тупак, дружно с продуцента си Шуг Найт, потегля към популярен нощен клуб във Вегас. Групата на рапъра пътува в ескорт от 5 автомобила. Около 23:15 на светофар бял седан с четири порти стопира до возилото на Тупак и открива огън против автомобила на рапъра. Шакур е уцелен четири пъти - един път в ръката, един път в бедрото и два пъти в гърдите. Шест дни по-късно, едвам на 25-годишна възраст, Тупак умира от раните си в болница във Вегас.

И до през днешния ден претекстовете за убийството остават незнайни. Покушението се свързва както с Орландо Андерсън, по този начин и с другата хип-хоп икона от това време Ноториъс Биг. Освен това, мнозина имат вяра, че самият Шуг Найт е провел покушението, с цел да резервира правата над музиката на Шакур.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР