​Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци Ив. Вълев, който

...
​Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци Ив. Вълев, който
Коментари Харесай

Северняците ще изнесат извънреден концерт в Румъния по молба на банатски българи

​Северняшкият отбор за национални песни и танци „ Ив. Вълев ”, който взе участие във Фестивала на сърцата в Европейската столица на културата`2023 Тимишоара, ще има изключително зрелище в северната ни съседка по молба наобщността в с. СтарБешенов.Жителите на селото са банатски българи, потомци на избягали от гоненията на османците наши съотечественици от региона на Белене.



СтарБешеновима партньорски връзки с Белене иразбирайки, че Ансамбълът е на територията на региона Банат, насочат молба запредставлениена артистите в тяхното читалище посредством кмета МиленДулев. Той от своя страна се обръща към кмета на Община Плевен Георг Спартански и получава изрично единодушие.

​СтарБешеновкани Северняшкия отбор, защототойеединствената професионална фолклорна групировка, която се показва на Фестивала насърцатас банатски танц, изпълнен с истински банатскикостюми. Този танц се извършва главно в СтарБешенов. Жителите на селото чакат с възторг Ансамбъла и към този момент са приготвили да облекат личните синосииза посрещането му.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР