(© Владимир Мишуков) Обграждай се само с тези, които искаш

...
(© Владимир Мишуков) Обграждай се само с тези, които искаш
Коментари Харесай

Обграждай се само с тези, които искаш да прегърнеш ~ Слава ПОЛУНИН


(© Владимир Мишуков)

Обграждай се единствено с тези, които искаш да прегърнеш
С тези, които не искаш да прегърнеш, нищо няма да се получи. Във всичките ми артистични планове участват единствено хората, без които аз по никакъв начин не мога. И по какъв начин да стане по този начин, че да не си омръзнат? Има една ловкост. Аз особено върша по този начин, че артистите в никакъв случай да не бъдат дружно от самото начало. И постоянно ги деля.

Не прави това, което не обичаш
Отидох в Цирк дю Солей. Прекрасно място, най-хубавият цирк в света, проведен по превъзходен метод. Но не можах да остана. Половин година беше отлично. Докато творяхме, създавахме, репетирахме… А след това всичко това се трансформира в дребен цех, който беше задължен просто да продава своята продукция. Безинтересно. Аз се изтезавах, потеглих по доктори, изпаднах в депресия…

Тогава помолих – „ Освободете ме, имам контракт за 1 година, само че не мога повече. ” Казаха ми – „ Намери някой толкоз добър като тебе, с цел да те замести, и те пускаме. ” Излязох на улицата, хванах едно такси и внезапно стана знамение. Шофьорът се оказа Юра Медведев. Той работеше в Театър на Таганка, превъзходен мим. Мечтаеше да бъде смешник. А се постановяваше да заработва като таксиджия. Казах му – „ Юра, от на следващия ден започваш работа в Цирк дю Солей като смешник! ” Ако не беше седнал, той щеше да припадне от благополучие. За него това беше сбъдната фантазия. А за мен – избавление.

Не приказва за неприятното
В моя екип това е правилото. Забранено е да се приказва за неприятното. Никога не обсъждаме кой е направил нещо неприятно. Казваме единствено – „ Днес ти беше в действителност добър, какъв брой крепко поработи! И резултатът е извънреден! ” Нужно е да се въодушевяваме един различен, от време на време да лъжем, само че на първо време – да се възхищаваме.

Не отхапвай залък по-голям от устата ти
Силите у всеки човек са несъмнено количество. И единствено когато се употребяват рационално, се основава атмосфера на благополучие. Аз да вземем за пример зная, че актьорът не може да работи повече от осем поредни седмици. Затова и всяка девета неделя е почивна за нас.

Превърнете живота си в произведение на изкуството
До 50-та си година аз нямах дом. А след това видях, че жена ми тъгува… И разбрах – необходим ни е дом! Започна дълъг развой. Отбелязах си няколко градове по света, където помоему, може да се живее щастливо. Поживях по малко във всеки един от тях и разбрах, че най-хубавият избор е Париж. Но аз не обичам Париж - толкоз е препълнено в него. Затова мерих в радиус от половин час пътешестване от града (иначе приятелите ми няма да могат да идват) и почнах да диря. И открих. В нашата Жълта мелница на половин час от Париж, всяка стая си има име и душа. Например, в стаята „ При баба ”, ние подредихме сума ти старинни предмети и мемоари, „ Приказната кула ” пък се трансформира в идеалната детска стая. Имаме и седем градини с цветя и дръвчета. Отдавна желаех цвета на полянката да може да се трансформира. Но нито един градинар не се нае да ми сбъдне желанието, по тази причина се наложи самичък да се заема. И в този момент имам голяма поляна с диаметър 50 метра, и на всеки две недели трансформирам цвета й – зелен, жълт, червен, розов…

Снимки: Коробейников Дмитрий - 35PHOTO, Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР