„Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се,

...
„Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се,
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Извършва се преврат! Слави се скри, защото ...

„ Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се, че нещата са много разнообразни от прогнозите. Случващото се е един пълзящ държавен прелом. Атаката стартира против някогашният министър-председател Бойко Борисов, само че тя мина в офанзива към държавата”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се” по NOVA проф. Георги Близнашки.

Той прибавя, че обществото би трябвало да възвърне моралните си устои.

„ Парламентаризмът се основава върху ръководството посредством полемика и приемливост. Сега има завист и ненавист. Този парламент пропада и би трябвало да се разпусне бързо. Промените в Изборния кодекс допуска, че новият може да бъде даже по-лош”, споделя проф. Близнашки.



" С измененията в Изборния кодекс се случиха страшни неща. Създаде се спорен текст. Въведе се машинното гласоподаване, тази наредба е противоконстуционна. Въвежда се един ценз за компютърна просветеност. Хората, които я нямат, ще бъдат възпрепятствани ", уточни той. И добави, че текстовете ще паднат в Конституционния съд.

“Този спор се е състоял към този момент в страни като Германия, Холандия... Машините са холандски, там по правосъден ред се не разрешава машинното гласоподаване. В нито една цивилизована страна не се гласоподава по този начин “, съобщи проф. Близнашки.

За президента Румен Радев професорът съобщи:

" Той бърза. Той счита, че с този въпрос ще си реши проблемите. Имаме президент доста странна птица, самовлюбен, който се интересува дали ще има втори мандат, България да стане президентска република. Той е един инцидентен човек, попаднал на върха на страната. Хора от вида на Румен Радев са некомпетентни, те не са готови ", отсече професорът.

" Тази Българска социалистическа партия сега е в ужасна рецесия. Това си е партия месомелачка. Ядат се, вървят надолу през тези 30 години. Много е евентуално да станат четвърти на идващите избори. Те са една жалка прибавка на “Демократична България “. Те са в една изолираност, дори по-голяма от ГЕРБ. Никой не ги призна за дейни борци ", разруши социалистите проф. Близнашки.

" Защо се скри Слави Трифонов? Изпадна в суматоха. Стана ясно, че тази работа не е като оная ", удари той по някогашния шоумен.

Проф. Близнашки дефинира като удар против държавността предложенията на Демократична България за премахването на профилираната прокуратура, спецсъда и КПКОНПИ. " Тази евтина измама ще докара до трагични последствия ", съобщи той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР