Звуците от вълшебната цигулка на световноизвестния виртуоз Вадим Репин и

...
Звуците от вълшебната цигулка на световноизвестния виртуоз Вадим Репин и
Коментари Харесай

Големият Вадим Репин изнесе вълнуващ концерт в Пловдив

Звуците от вълшебната цигулка на световноизвестния виртуоз Вадим Репин и неповторимият заряд на Софийска филхармония омагьосаха сърцата на пловдивската аудитория с концерта си в зала “Сила ” през вчерашния ден. Пловдивчани се любуваха на виртуозните осъществявания и звука на цигулката - модел “Bonjour ”, създадена от гениалния италианския занаятчия Джузепе Гуарнери през 1743 година.

Всепризнатият съветски цигулар е единствено на 11 години, когато печели първа премия на състезанието „ Виенявски “. На 15 дебютира в Карнеги Хол, а на 17 става най-младият притежател на огромната премия на един от най-престижните състезания „ Кралица Елизабет “ в Брюксел. Изпълнението му толкоз впечатлява Белгийската кралица, че тя му подарява поданство. Неизброими са премиите, които цигуларят получава от този момент до през днешния ден. Участвал на всички влиятелни състезания, той непроменяемо получава Гранд При на всички места, където се яви. За него огромният Йехуди Менухин споделя, че е най-перфектният цигулар на нашето време. Виртуозът е женен за примата на Болшой спектакъл - балерината Светлана Захарова.

Вадим Репин развълнува публиката в компанията на Софийска филхармония, като за първи път свири пред ценителите на класическата музика в Пловдив, по поканата на българския диригент и шеф на Софийската филхармония - Найден Тодоров. Роден и израснал в града под тепетата, както и притежател на премията “Музикант на годината ” 2018. Маестрото е приет за един от най-талантливите ни модерни диригенти, с сполучлива кариера на интернационалната сцена.

“Неповторимо е да работиш с толкоз огромен човек и музикант. Щастлив съм, че жителите на Пловдив, моя роден град, имат опцията да чуят и видят Репин онлайн дружно със Софийската филхармония. За мен е голяма чест и отговорност да застана зад диригентския пулт. ”, щастливо призна Маестрото.

Заедно със Софийската филхармония, огромният виртуоз показа Концерт за цигулка на Макс Брух, Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс, последвана от известната Италианската симфония на Менделсон. Програмата, спираща дъха, изправи публиката на крайници.

Силните овации на пловдивската аудитория огласиха зала " Сила ", а някои от феновете на концерта възторжено споделиха, че чакат с неспокойствие идната вълнуваща среща с великия цигулар, още веднъж в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР