Звучат заключителните акорди на настоящата футболна кампания и съвсем скоро

...
Звучат заключителните акорди на настоящата футболна кампания и съвсем скоро
Коментари Харесай

Непостоянството се превърна в тенденция на Армията

Звучат заключителните акомпанименти на актуалната футболна акция и напълно скоро завесата ще падне. Генерално видяно, ЦСКА изпраща най-успешния си сезон от завръщането в елита през 2016-та. Армейците, въпреки да стигнаха единствено до бронзовите медали в шампионата, завоюваха купата на страната и записаха чудесно показване в Лига Европа. И в случай че говорехме за различен клуб, последните две достижения щяха да са задоволителен мотив за надуване на фанфарите и за възторжени слова. Не и за алените, тъй като в ДНК-то на ЦСКА са залегнали доста по-високи цели. Притеснителното е, че наред с позитивите през миналите месеци се наблюдаваше и тревожна наклонност, която бързо изтриваше усмивките по лицата на всички, които поддържат ЦСКА. Катранът в кацата с мед пристигна от непостоянството. Тимът от Борисовата градина по този начин и не съумя да запише дълга победна серия, а след съвсем всеки сериозен триумф идваше неуспех. И това не се промени при трима разнообразни наставници - Стамен Белчев, Бруно Акрапович и Любослав Пенев. Така стартира сезонът за армейците, по този начин и приключи. В началото като че ли мнозина не обърнаха внимание. Бяха отстранени БАТЕ и Б36, а задоволството от достигането до подножието на груповата фаза на Лига Европа измести фокуса от обстоятелството, че след тези евровечери за следващ път не бе надвит Лудогорец (2:2) в шампионата и бе записана загуба от Локо Пд на " Лаута " с 1:2. Червената лампа светна чак по-късно.

ЦСКА победи Базел в Швейцария с 3:1, само че единствено няколко дни по-късно забуксува за 2:2 против Етър на " Ивайло ", като разреши на великотърновци да запишат първи точки в шампионата и да пресечен серията си от 7 следващи загуби. Червените не демонстрираха необикновен живец и в идващите дуели от шампионата, като записаха равенства против Берое и Арда, записвайки 6 мача без триумф по родните терени. Точка на кошмарната серия бе поставена чак след влиятелното тъждество на " Олимпико " против Рома (0:0), когато бе надвит Царско село с 1:0 на " Армията ". Краят на родилните страдания постави Юнус Санкаре с попадение в 90-ата минута, а това може би е и единственият случай през сезона, когато след позитивен резултат в огромен мач се взимат трите точки в шампионата.

Урокът не бе теоретичен и наклонността продължи, като изключително очебийна бе тя напролет. След като още през февруари загубата в Разград сподели, че и през този сезон ЦСКА няма да има сили да се пребори за купата, пред армейците остана да изиграят единствено няколко по-ключови мача. Те бяха с хепиенд, само че всякога следваше неуспех. Тимът се класира на край за Купата на България след страхотна игра и победа с 2:1 над Лудогорец в Разград, а по-късно падна безславно от Царско село. Хегемонът най-накрая бе надвит и в шампионата с гръмкото 4:1, само че последва безлична игра и загуба от Локо Пд на " Лаута ". Черешката на тортата пристигна след завоюването на купата на страната, когато на финала бе грохнал Арда. Дни по-късно ЦСКА падна от новака в елита и отново подразни последователите си, задълбочавайки наклонността непроменяемо да се дъни след огромна победа. И медът загорча. Подобно своенравие не приляга на марката ЦСКА, а огромната цел - 32-ата купа ще продължава да е мираж, в случай че тази наклонност не се промени още през цялото време на идващия сезон.
 Важен мач за юношите на ЦСКА трансформира проектите на Пенев
Важен мач за юношите на ЦСКА трансформира проектите на Пенев

Ел Голеадор няма да употребява Мартин Смоленски и Александър Бучков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР