Звездата на Ювентус Миралем Пянич похвали оттеглящия се през лятото

...
Звездата на Ювентус Миралем Пянич похвали оттеглящия се през лятото
Коментари Харесай

Пянич изчетка Алегри и Кристиано

Звездата на Ювентус Миралем Пянич похвали оттеглящия се през лятото треньора Масимилиано Алегри. Самият Алегри изигра основна роля за привличането на босненския халф от Рома през лятото на 2016 година.

“Алегри се оправи феноменално с нас като тим. Не е елементарно да се стимулира група звезди, както в нашия случай, само че той постоянно успяваше “, разяснява халфът на “бианконерите “.

Босненският национал също по този начин разяснява и опцията да играе за френския народен тим като младеж.

“Когато бях на 18 и играх за Лион, хора от френската футболна асоциация се свързаха с мен, с цел да се опитат да ме привлекат да играя за Франция. За тях обаче беше проблем, че Босна и Херцеговина се бяха свързали с мен малко преди този момент. Това щеше да е извънредно комплициран избор, само че на 17-годишна възраст към този момент бях взел решение. Бях доста горделив, когато играх с националния тим на Босна на Световното състезание в Бразилия през 2014 “, изясни полузащитникът.

Пянич беше запитан и за възприятието да играе с състезател от калибъра на Кристиано Роналдо.

“Играчите на най-високото равнище би трябвало да сме непрекъснато съсредоточени и ментално доста мощни. Роналдо е образец тъкмо за това. Нивата му на централизация са също толкоз извънземни, както когато нещата вървят добре, по този начин и когато не са толкоз розови. Той е извънредно убеден в себе си, което му разрешава постоянно да се движи в вярната посока “, приключи босненската звезда на италианския първенец.

Автор: Емануил Тодоров

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР