Хебър се превърна в поредния отбор от Първа лига, който

...
Хебър се превърна в поредния отбор от Първа лига, който
Коментари Харесай

Хебър се раздели с Любослав Пенев

Хебър се трансформира в следващия тим от Първа лига, който остана без старши треньор. Тимът от Пазарджик повече няма да бъде воден от Любослав Пенев, потвърдиха през днешния ден публично от клуба. „ Гробарите “ не показаха съществена причина за раздялата с наставника, като му благодариха за постигнатото отпред на тима до този миг.

Вижте тази обява в Instagram.

Пенев пое отбора през март 2023 година и за този интервал го избави на два пъти от изпадане във Втора лига, в това число и през миналия сезон. Под негово управление „ гробарите “ откриха място на полуфиналите в шампионата за Купата на България за първи път в своята история.

„ Горещо благодарим на Любослав Пенев и екипа му за взаимната ни работа през последните 14 месеца. Заедно преминахме през доста компликации. Изживяхме неповторими и незабравими позитивни страсти. Постигнахме невиждани резултати. Написахме нова история на клуба. Хебър осъществя най-значимия си трансфер от началото на Милениума и се класира за първи път на полуфинал за Купа България. Хебър ще играе за първи път трети следващ сезон в елита. Сигурни сме, че Любослав Пенев ще остави вечно парченце от себе си в Пазарджик - в клуба, на стадиона, в сърцата на почитателите. ФК Хебър пожелава най-сърдечно на Любослав Пенев триумф в бъдещата му работа, здраве и още доста щастливи мигове край футболния терен ", се споделя в известието в формалния уебсайт на " зелените ".

Досега 57-годишният експерт е бил старши треньор още на ЦСКА, Литекс, Ботев Пловдив, Царско село и ЦСКА 1948. Кариерата на някогашния футболист минава още отпред на вторите тимове на Литекс и испанския Валенсия. Бивш селекционер е на националния тим на България.

С ЦСКА има една Купа на България, до момента в който при престоя си в отбора от Ловеч завоюва един път златото в родния хайлайф.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР