Звездата на световния тенис Новак Джокович бе провъзгласен за почетен

...
Звездата на световния тенис Новак Джокович бе провъзгласен за почетен
Коментари Харесай

Джокович - почетен гражданин на Будва

Звездата на международния тенис Новак Джокович бе провъзгласен за почетен жител на черногорския курорт Будва. Това стана две седмици, откакто сърбинът бе депортиран от Австралия поради нежеланието си да се имунизира и бе лишен от опцията да пази купата си на Откритото състезание на страната.

Няколко стотици поданици се събраха пред кметството на Будва, който е прочут курорт на Адриатическо море, с цел да поздравят тенисиста.

" Будва е с Новак! ", гласеше един транспарант, а когато Джокович стартира да си пробива път в тълпата, хората скандираха " Ноле, Ноле! ".



Джокович бе съпроводен от родителите си, само че не приказва пред медиите.

" Освен изключителните си спортни резултати, Новак Джокович е хуманист и приет човеколюбец ", написаха от Общинския съвет на града.

Спортистът получи грамотата за почетен жител от ръцете на кмета Марко Царевич. " Вие показахте посредством напъните и работата си по какъв начин се бори човек за фамилията и народа си ", сподели кметът.

Джокович се завърна в Белград на 17 януари, откакто бе изпъден от Мелбърн, където той се надяваше да реализира 10 победа на Откритото състезание на Австралия и общо 21-ви триумф в шампионатите от Големия шлем.

След дълга правосъдна борба сърбинът не съумя да убеди австралийския съд да одобри неговия случай като изключение от разпоредбите за влизане в страната.



Отказът на Джокович да се имунизира сложи под подозрение присъединяване му и на някои от идващите шампионати от Големия шлем.

Както на всички места из Балканите, Джокович е извънредно известен в Черна гора, където той се ожени през 2014 година. Сърбинът към този момент е почетен жител и на различен черногорски град - Никшич. По време на цялата сага с битката му за оставане в Австралия черногорците проведоха проява в негова поддържа в няколко града.

След завръщането си от Австралия Джокович към този момент посети Черна гора, където беше в православния манастир в Острог и се срещна с патриарха на Сръбската православна черква в страната Йоаникие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР