Звездата на националния отбор по баскетбол на България Александър Везенков

...
Звездата на националния отбор по баскетбол на България Александър Везенков
Коментари Харесай

Гръцки журналист за Везенков: Играч от световна класа

Звездата на националния тим по баскетбол на България Александър Везенков направи същински възторг на ЕвроБаскет 2022. „ Лъвовете “ не съумяха да се класират за финалите в Берлин, само че крилото на гръцкия Олимпиакос си потегли от конкуренцията с поредност от върхове. Везенков се трансформира в първия състезател в последните 25 години, който записва четири мача с най-малко 25 точки и 10 битки на шампионата на Стария континент.

27-годишният баскетболист се разписа с 26 точки и 11 битки против Испания, 28 точки и 15 битки против Турция, 28 точки и 14 битки против Грузия и 26 точки и 13 битки против Белгия в мачовете от група „ А “ на Европейското състезание в Тбилиси.
 Голямата звезда на България се насочи непосредствено към Гърция Голямата звезда на България се насочи непосредствено към Гърция
Средните му индикатори в шампионата са 26.8 точки и 12.2 битки при 57% пукотевица за две точки, 40% от тройката и 93% от наказателната линия.

Изумителното показване на българина впечатли и гръцките публицисти, които от Милано, където националният тим на Гърция попадна в група „ С “, наблюдават изкъсо представянето му.

Един от най-известните публицисти в областта на баскетбола в Гърция Харис Ставроу от Sport24.gr побърза да похвали Александър Везенков в профила си в обществената мрежа Туитър, като след изброяването на съвършените му индикатори написа – „ Играч от международна класа “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР