Звездата на американския футбол О Джей Симпсън получи право на

...
Звездата на американския футбол О Джей Симпсън получи право на
Коментари Харесай

О Джей Симпсън излиза предсрочно от затвора през октомври

Звездата на американския футбол О Джей Симпсън получи право на условно освобождение от пандиза, откакто излежа девет години за опит за въоръжен обир. Комисията за предварително освобождение в Кърсън сити реши, че той ще може да излезе от пандиза през октомври.

Седемдесетгодишният състезател бе наказан през 2008 година на 33 години затвор за това, че през 2007 дружно със собствен другар нахлу в хотелска стая в Лас Вегас при колекционер на спортни титли и заплашвайки го с револвер, му лиши купи, които е спечелил.

Преди това, през 1994 година, той бе оневинен в развой за двойно ликвидиране, който прикова вниманието на цяла Америка. Спортистът бе упрекнат, че е умъртвил брачната половинка си Никол Браун и приятеля й Рон Голдман. През 1997 година бе наказан за заплати санкция от 33,5 милиона $ по цивилен иск, заведен от близки на Голдман.

Решението за предварителното освобождение бе взето след прочувствено чуване, на което Симпсън сподели, че за деветте години в пандиза е осъзнал грешките си и че желае да прекара живота си с роднините си и четирите си деца. Комисията реши, че имайки поради положителното му държание в пандиза и обстоятелството, че това е била първата му присъда, той съставлява най-малък риск за публичната сигурност и може да бъде пуснат условно. Деветте години, които спортистът прекара в пандиза, са минималният период, който се изискваше, с цел да се разисква молбата му за предварително освобождение. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР