Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за реализиране на

...
Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за реализиране на
Коментари Харесай

НАП спря продажбата на 21 тона яйчен жълтък със...

Звеното „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите пресече опит за осъществяване на територията на България на 21 тона течен яйчен жълтък без документ. При инспекция на товарния камион, пренасящ стоката, чиновниците на Национална агенция за приходите са открили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка.

Фискалните сътрудници са пломбирали камиона и са алармирали чиновници на Българската организация по сигурност на храните. Заради неналичието на документ здравните инспектори са наложили забрана на стоката.

Служителите на „ Фискален надзор “ в Пловдив са задържали и иззели 6 456 кг артикули - кафе, безалкохолни питиета, козметика и перилни препарати от компания с рисково държание. Дружеството е следено от Агенцията, откакто е несъмнено като „ рисково “. За интервала от регистрацията по ЗДДС - 07.12.2015 година до м. февруари 2017 година компанията е подала нулеви справка-декларации по ЗДДС. Тя заявява покупки в изключително огромни размери, а не заявява продажби, не има дълготрайни материални активи и няма регистрирани фискални устройства.

Задържаната стокас висок фискален риск от 309 кг кафе е оповестена за изоставена в интерес на страната, така катоне е предоставена банкова гаранция и избраната сума не е постъпила по сметката на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив в избрания период. На сдружението е планувана проверка. Останалите над 6 тона артикули са арестувани от дирекция „ Събиране “ като поръчителство.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са направили 201 000 инспекции на транспортни средства, като на близо 64 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат на осъществените контролни дейности са наложени 1100 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане, допълват от Национална агенция за приходите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР