Зрелищното премахване на Пригожин.Путин не прощава на никого. Два месеца

...
Зрелищното премахване на Пригожин.Путин не прощава на никого. Два месеца
Коментари Харесай

Михайло Подоляк: Зрелищно премахване на Пригожин, Путин не прощава на никого

„ Зрелищното унищожаване на Пригожин.Путин не прости на никого. Два месеца след опита за прелом е сигнал от Путин към съветските елити преди изборите през 2024 година “ Това сподели в обществените мрежа Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес, откакто стана ясно, че съветският наемнически лидер Евгений Пригожин е бил в листата с пасажери на бизнес аероплан, който се разруши довечера северно от Москва, без да има оживели от злополуката. За това оповестиха международните организации, като се позоваха на съветските управляващи.
Прочетете още
Ройтерс към момента не може да удостовери дали Пригожин е бил на борда на разрушилия се аероплан, само че към този момент събра интернационалните реакции на злополуката:

„ Видяхме известията. Ако това се удостовери, никой не трябва да е сюрпризиран ", сподели говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Адриен Уотсън.

„ Ако е истина, това демонстрира, че (руският президент Владимир) Путин ще отстрани своите съперници и това плаши всеки, който счита да изрази мнение, което е друго от неговото ", сподели премиерката на Естония Кая Калас пред телевизия Си Ен Ен.

„ Много ще ни е мъчно да посочим някого, който интуитивно да си е помислил, че това е било съвпадане. Става по този начин, че политическите съперници, които Владимир Путин счита за опасност за властта си, не умират по натурален метод ", сподели пред държавната новинарска телевизия „ Те Фау Пе инфо " полският външен министър Збигнев Рау.

„ Зрелищното унищожаване на Пригожин (...) два месеца след опита за прелом е сигнал от Путин към съветските елити преди изборите през 2024 година “, сподели в обществената мрежа „ Екс " (известна до наскоро като „ Туитър " ) Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

Белият дом заяви, че американският президент Джо Байдън е бил осведомен за самолетната злополука в Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР