Зрелищно и с висока доза адреналин стартира десетото юбилейно издание

...
Зрелищно и с висока доза адреналин стартира десетото юбилейно издание
Коментари Харесай

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас

Зрелищно и с висока доза адреналин започва десетото юбилейно издание на Премиум Рали София - Свети Влас 2022. На стартовата линия пред хотел “Маринела” в София се подредиха над 45 автомобила, които с изключение на мощни мотори и високи механически характерности, демонстрираха и неповторим дизайн.

Първата пилотна кола бе Dodge Charger, като зад кормилото застана звездата на българското кино, артистът Мариан Вълев. В конкуренцията се включват коли като AMG GT R, Porsche 911 GT3 RS и Cayman GT4, BMW M8 Competition и M5 F90 доработен до 800 к.с., Ferrari 488 GTB и други

Талисманът на тазгодишното издание е Ferrari Roma, възложен от Eurolink - формалният авто сътрудник на Ралито. Grand Tourer-a разполага с 3.9 - литров, 90 градусов V8 мотор, който развива 612 к.с. и 761 н.м. въртящ миг. Това разрешава на автомобила да вземе спринта от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, като ускорението продължава до момента в който стигне оптималната скорост от 320 км/ч.

През 2020 година, автомобилът печели премията Red dot за въодушевяващ авто дизайн, а съгласно журито на автомобилните награди на Esquire, автомобилът е заслужен за музей, като единствено една обиколка към него потвърждава, че дизайнът ще възхищава десетилетия наред.

Към участниците тази година ще се включи и уредникът на RhinoRun Rally, формат сходен на Премиум Рали, който се организира в Турция. След старта, колите ще се насочат към първото спортно тестване, а точно мил. Участниците ще могат да премерят освен конски сили, само че и шофьорски умения.

Там ще се види и неповторимият Lotus Exige V6 Cup R. Малкият състезател може да разполага “само” с 360 конски сили, само че има тегло от 1040 кг, което му разрешава да развие от 0 до 100км/ч за 3.7 секунди.

След първата дисциплинираност, участниците ще се насочат към Свиленград, където ще завърши първият ден от Ралито. На 23-ти юни всички ще отпътуват към Истанбул, където ги чакат доста тествания и провокации на пистата Intercity Istanbul Park, която предходната година беше част от календара на Formula 1.

Конвоят от зрелищни коли ще финишира на 25 юни (събота) в 18,30 ч. на Марина Диневи в Свети Влас, където ще се организира и формалното награждаване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР