Зов за помощ в Деня на бащата. разказва историята на

...
Зов за помощ в Деня на бащата. разказва историята на
Коментари Харесай

Зов за помощ: Самотен баща се нуждае от пари за лечение

Зов за помощ в Деня на бащата. споделя историята на един уединен родител на две деца, който преди две години и половина чува тежка диагноза. Избира да се бори пред риска да остане в инвалидна количка вечно. Всеки месец се нуждае от скъпоструващо лекуване, с цел да продължи да върви.

„ Моят баща е супергерой, тъй като ми оказва помощ с домашните, оказва помощ ни да чистим ”, счита Християн.  

Светлозар е уединен татко на две деца. Домашните на дребния си наследник написа, когато се постанова. Раница му също носи на тил, когато се постанова.  

Участва и в украсяването на коледната елха, тъй като желае да сътвори уют за децата си. А на огромната си щерка дава кураж да следва фантазиите си и някой ден да стане писателка.

Прави всичко това, макар че всяко придвижване му коства изпитание. Преди две години и половина животът му се трансформира, откакто лекарите му слагат диагноза „ болест на Бюргер ”.

„ Болката е невероятна. Получавал съм доста бъбречни рецесии. Но това боли доста ”, споделя Светлозар Дончев.

Тежкото ревматологично заболяване на Светлозар е нелечимо, макар че може да се стопира с лекарства. Лекарят, който до момента го е лекувал, му оповестява, че при най-мрачния сюжет е допустимо да се стигне до ампутация на краката. 

Диагнозата на Светлозар съответствува с тежък бракоразвод. Съдът присъжда децата да останат под негово настойничество. 

„ Аз считам, че това се отключи тъкмо сега, в който тръгнахме да се развеждаме. Децата желаят да останат при мен. Малкият без мен не може да заспи. И това ме накара да се
боря ”, споделя Светлозар.

Бори се освен с цел да резервира двата си крайника. Бори се, с цел да може двете му деца да водят пълностоен живот. И да виждат татко си подобен, какъвто го познават. 

„ В никакъв случай няма да ме гледат две дребни деца в инвалидна количка. Това няма да стане. Аз съм наясно със себе си, че няма да умра. Но ми е задоволително тежко да не мога да се прислугвам самичък себе си с две дребни деца. Това ми е най-тежката мисъл. И съм вярвал, че ще се справя… И считам, че се оправям ”, декларира Светлозар.

Наскоро сменил лекуващия си доктор. Доктор Росен Разбойников самичък потърсил Светлозар. Когато се срещнали, медикът открил, че положението му не е положително. 

„ Под коляното от три артерии работеше единствено една. Което за младеж, деен и преносим, води до това, че стартират болки дори неподвижен. Той имаше значителен банкет на опиати дневно. Започвайки лекуването обаче опиатната взаимозависимост понижа трагично ”, изясни доктор Росен Разбойников.
 
Според лекаря Светлозар се повлиял добре от новото лекуване. Но признава, че в доста от случаите медиците са безсилни.

„ Инвалидизацията, обвързвана със болестта, е реалност. И по тази причина ние се стремим като лекари да отложим и да забавим този развой ”, изяснява докторът.

„ За него резултатите са успокояващи и твърди, че след слагането на още 25 дни системи, ще изкарам най-малко година и половина-две години обикновено ”, споделя Светлозар.  

И по този начин той не може да се излекува. Но може да живее без инвалидна количка по-дълго, в случай че се намерят пари за лекуването му.

А до момента в който това стане, доктор Разбойников дава обещание, че ще го лекува непременно. Обещава му, че ще води борбата наедно с него.

Всеки, който желае да му помогне, може да го направи по следните способи:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95
BIC: STSABGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
e-mail: [email protected]
PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за подаяние на храна и облекла: 0877 717 471
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР