Зов за помощ от наши зрители. Те сигнализираха, че от

...
Зов за помощ от наши зрители. Те сигнализираха, че от
Коментари Харесай

Езеро пред блока: Защо сигналите на жители на столичен квартал остават без реакция?

Зов за помощ от наши фенове. Те алармираха, че от няколко дни има езеро до входа на блока им. Общината и „ Софийска вода “ споделят, че нищо не мога да вършат, споделят в сигнал пострадалите.

През малко езеро - по този начин жителите на улица " Марин Тодоров " излизат с колите си за работа всяка заран.

Нивото на водата се подвига с всеки минал ден и последователно залива улицата.

„ В прилежащия парцел водата доближава до 40-50 сантиметра. Освен разнообразни животни, жаби, риби и какво ли още не, тук са поникнали даже и папури “, споделя един от живущите.

Причината са подпочвени води и изобилните превалявания.

Въпреки че мини езерото мъчи жителите на близкия блок от няколко седмици, инцидентно или не - чиновниците на Софийска община пристигнаха да го отводнят едвам през днешния ден.

„ Днеска постъпи сигналът и сме пратили два екипа. Водата идва от полето, защото има и подпочвени води в този регион. Ще се отводнява цяла вечер “, съобщи Красимир Димитров - шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", Столичната община.

Оказва се улицата има единствено един канал и той е над равнището й.

Кметът на кв. „ Лозенец “ съобщи, че с цел да се проектира и направи канализация, трябват големи средства, с които той не разполага.

" В квартала и региона вложенията за инфраструктура са закъснели с десетилетия. Изкупуване и придобиване на парцели, попадащи в границите на улици е закъсняла и пречи да се построи осветяване и тротоари тук-там. Трябва да се намерения за създаване на обществена инфраструктура. Но е нужна финансова помощ от държавното управление и общината “, съобщи Константин Павлов, кмет на регион " Лозенец ".

Жителите на блока пък споделиха, че е имало случаи водата да стига до входа и до шахти на ЧЕЗ.

В постройката живеят и доста чужденци.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР