Зов за помощ от едно българско семейство, което се бори

...
Зов за помощ от едно българско семейство, което се бори
Коментари Харесай

Зов за помощ: 16-годишно момче има нужда от средства, за да живее и проходи отново

Зов за помощ от едно българско семейство, което се бори за живота на своя наследник. 16-годишният Виктор от Варна страда от рядко туморно заболяване на крайници. Лекари в Турция дават очаквания, че може да се възвърне изцяло, само че сумата е непостижима за неговите родители.

Допреди 6 месеца 16-годишният Виктор има фантазии като своите връстници – да се изучи, да има хубава специалност и да играе баскетбол. Тогава схваща, че е тежко болен. Сега мечтае единствено за едно – да не загуби крайници си и да пребори подлата болест.

„ Много желая да се оправя, тъй като ми писна единствено у дома да заставам и нищо да не върша. Искам всичко да си е обикновено “, споделя детето.

През януари момчето е диагностицирано с остеогенен сарком на дясна тибия – необичаен и извънредно нападателен израстък. Започва незабавно химиотерапия, след което идва момента за интервенция.

„ Лекарите в България направиха всичко допустимо, само че не могат да осъществят интервенцията за премахване на тумора. Казаха, че на този стадий не могат да отстранят тумора с изключение на с ампутация “, споделя майка му Зоя Стефанова.

Семейството търси друга опция и я намира в Турция, където български деца със болестта към този момент са получили помощ. След триседмичен престой там момчето е физически готово за интервенцията, само че за нея са нужни 78 000 евро.

Родителите му търсят помощ от Фонда за лекуване на деца в чужбина към Здравната каса, откъдето чакат отговор.

„ Онколози, ортопеди, хирурзи, всеки би трябвало да се произнесе. Техните периоди са 7-дневен за всяко едно решение, само че в случай че чакаме цялостния период, не знам “, споделя бащата на Виктор.

Операцията в Турция към този момент е отсрочена един път поради неналичието на средства и би трябвало да се състои безусловно до дни. В момента Виктор е в чудесно положение за интервенцията, само че не се знае още какъв брой дълго ще се резервира по този начин.

„ Реално Вики и аз живеем от януари насам единствено в лечебни заведения. Бих желала да се движи напълно обикновено, да вървим дружно, не с патеричка. Да си върви на учебно заведение, да се събира с другари “, споделя Зоя.

До този миг благодарение на доста хора от цяла България фамилията е събрало половината от нужната сума. Времето обаче изтича.

Ако желаете да помогнете на Виктор, можете да дарите на:

IBAN: BG55STSA93000027947225

BIC:STSABGSF

Титуляр: Виктор Спасов Димов

Банка ДСК
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР