Зоната над спортен комплекс Диана вече е свободна за полети

...
Зоната над спортен комплекс Диана вече е свободна за полети
Коментари Харесай

След публикация в OFFNews: Комплекс Диана и ресторанта на Сталийски вече са разрешени за дронове -

Зоната над състезателен комплекс " Диана " към този момент е свободна за полети с дрон, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ смъкна от интерактивната карта на зоните, неразрешени за полети от безпилотни средства зона Н007, за която преди ден OFFNews описа в обявата

Тя обгръща региона към Национален състезателен комплекс „ Диана “, в който се намира ресторант 101, както и плувни басейни и тенис кортове. На мястото няма никакви обекти, които да са свързани с националната сигурност, което поражда въпроси за какво този регион, който е обичано място за почивка на някогашния трижди министър председател Бойко Борисов, е неразрешен за полети с дронове.

От Министерството на превоза прецизират, че възбраната е била наложена най-малко от 2019 година, само че може и да е била в действие от доста по-отдавна.

Още през вчерашния ден министър Николай Събев е изпратил до НСО писмо, с което показва противоречие с настояването за удължение на периода на деяние на възбраната, поискано от Националната работа за защита на 31 март т. година

В писмото апропо се споделя:

" Считам, че възбраната за полети на БЛС от земната повърхнина до височина 150 метра върху посочената от Вас зона за сигурност с писмо Ваш рег. № 570/31.03.2022 година, обозначена като Н007, основана на съображение чл.29, ал.1 и ал.2 от ЗНСО по отношение на чл.15, т.1 от Регламент за осъществяване (ЕС) 2019/947 на Комисията от 24 май 2019 година по отношение на разпоредбите и процедурите на употреба на БЛС, следва да бъде снета и да не бъде обозначена като зона, в която е наложена възбрана за полети на БЛС с параметрите, декларирани във Вашето искане ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР