Зомбита. Първата асоциация на всеки почитател на хорър жанра, естествено,

...
Зомбита. Първата асоциация на всеки почитател на хорър жанра, естествено,
Коментари Харесай

Нашествието на живите мъртви

Зомбита. Първата асоциация на всеки обожател на хорър жанра, естествено, са човешки трупове в сдържан етап на разложение, които се разхождат по улиците на огромните метрополиси за скука на локалното население. Само че малко от нас знаят, че зомбитата обитават Земята с милиони, въпреки и не толкоз трагични на тип екземпляри – огнените мравки Solenopsis invicta.

Виновни са южноамерикански мухи

Източникът на болестта измежду тези инсекти в действителност са мухите от семейство Phoridae, които произлизат от дребен район в Южна Америка, откъдето е родом и огнената мравка. След деликатен асортимент летящите инсекти нападат най-силните и жизнеспособни екземпляри и снасят яйцата си в тялото им. Ларвата, която се излюпва от тази „ обич “, прояжда мозъка на мравката хазаин, която стартира да се държи като класическо зомби.  

„ Идва миг, в който мравката просто става и стартира да щъка напразно “, изяснява откривателят от Тексаския университет Роб Плаус. Според него единствено две мухи фориди могат да държат под душевен надзор цялостен мравуняк. „ Поведението им наподобява на обсадите на крепости през Средновековието “, добавя той.

Главата пада

Месец след излюпването на яйцето главата на изумената мравка пада и от нея се ражда млада муха, подготвена да нападна нови „ плебеи “ за богатството на личния си народ. Хитра тактичност, която някои биха нарекли „ биологически колониализъм ”. Нещо повече – държанието на мравката хазаин напълно се трансформира под въздействието и съгласно потребностите на дребния пришелец в главата й. Ето, значи, от кое място е взел концепцията Ридли Скот. Но както споделят англичаните, истината е по-странна от измислицата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР