Знаците в политическия диалог между първите коалиции анализираха социологът Първан

...
Знаците в политическия диалог между първите коалиции анализираха социологът Първан
Коментари Харесай

Първан Сименов: Щом се говори за управленска програма, значи вратата за взаимодействие е леко отворена

Знаците в политическия разговор сред първите обединения проучиха социологът Първан Симеонов и специалистът по политически връзки Росен Стоянов в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Важна е огромната картина, а не детайлите - детайлите сме ги планували от дълго време, сподели социологът Първан Симеонов. 

" Това е загуба на национално време. Още през 2020 година предупреждавахме, че по този начин ще стане. След като приказват за управническа стратегия, значи вратата за някакво управническо взаимоотношение е леко отворена. Като че ли Политическа партия осъзнава, че би трябвало да бъдат една концепция по-конструктивни. Но колкото и да са градивни, те са анти-ГЕРБ план ", изясни Симеонов.

По думите му Бойко Борисов желае да падне стигмата върху него, а ПП не желаят да се долепят до ГЕРБ, тъй като това е сигурна гибел.

Цялата мощ (на ПП) им идваше от анти-ГЕРБ настроенията. Борисов е доста с цел да има някаква коалиция, а Политическа партия по-трудно ще го одобряват.  Единственото нещо, което би трябвало да се случи, е Политическа партия да продадат нещо на своите гласоподаватели.  Много е тежка обстановката и всичко е гадаене, сподели още Първан Симеонов.

Росен Стоянов пък добави, че обединението ПП-ДБ не  прави нищо в посока обяснение за протичащото се.

" Когато съществува информативен вакуум, той се запълва  от догадки и догатки ", сподели още той.

Той изясни, че съгласно всички социолози гласоподават единствено твърдите електорати.

Това са най-заклетите почитатели.  Те са за цялостната победа. И в един някой потегля да се договаря - тези гласоподаватели не желаят това, по логиката на твърдите електорати. Това е научната логичност, добави още Стоянов.

И обърна внимание на идните локални избори. " Ако ГЕРБ успее да направи коалиция без Политическа партия и Демократична България, това значи провал на това ново съдружие на локалните избори ", предизвести той.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР