Знамето на втория в страната ученически гвардейски отряд беше тържествено

...
Знамето на втория в страната ученически гвардейски отряд беше тържествено
Коментари Харесай

Каракачанов връчи знаме на ученически гвардейски отряд в Плевен

Знамето на втория в страната училищен гвардейски отряд беше тържествено осветено в Плевен. Десет години след основаването на първия отряд в Кърджали Плевен също има своите дребни гвардейци.

В ритуала в плевенския Военен клуб участваха Националната гвардейска част и представителният гвардейски оркестър. 30 възпитаници от 3 до 7 клас на учебно заведение „ Д-р Петър Берон " заслужиха достойнството да носят гвардейски униформи, тъкмо копие на представителната военна част.

По обред от царско време формалните посетители, измежду които министърът на защитата Красимир Каракачанов и кметът на Плевен Георг Спартански, заковаха пирони в дръжката на знамето, с цел да бъде устойчиво и носено с достолепие.
Сержант Станислав Тошев, гвардеец: Това е униформа, която се е запазила във времето толкоз доста години непроменена. Това е - с горделивост и чест да я носят и да я пазят най-много.Калин Владов, 7 клас: По малкия екран съм гледал по какъв начин гвардейците вървят и маршируват дружно до президента. И аз желая един ден да марширувам дружно до президента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР