Знаменитият треньор по тенис Патрик Муратоглу анализира аспектите от играта

...
Знаменитият треньор по тенис Патрик Муратоглу анализира аспектите от играта
Коментари Харесай

Муратоглу разкрива тайната за силния турнир на Федерер

Знаменитият треньор по тенис Патрик Муратоглу проучва аспектите от играта на Роджър Федерер, които не престават да носят триумф на швейцареца след завръщането му преди година. В новия епизод на своята графа „ Треньорът “ Муратоглу, който още веднъж е част от екипа от специалисти на Евроспорт, прегледа в детайли по какъв начин тъкмо Маестрото улеснява доста играта си и в това време затруднява неимоверно своите съперници.

Великият Федерер впечатлен от Григор Димитров

„ В кой миг експанзията става прекалено много? През годините Роджър Федерер непрекъснато пробва да откри отговора на този въпрос. На тазгодишния "Аустрелиън Оупън " 75% от разиграванията в мачовете на швейцареца продължиха по-малко от 5 удара. Това е доста повече спрямо Рафаел Надал (58%) и Марин Чилич (69%)” разкри французинът.

„ Сервисът на Роджър несъмнено му оказва помощ в това отношение. Той е осъществил 81% от точките си на първи сервиз и 62% от тези на втори сервис, който от своя страна е с 5 км/ч по-бърз, в сравнение с беше на миналогодишния "Аустрелиън Оупън ". Но това, което прави играта на Федерер в действителност рискова за съперника, е способността му да комбинира този сервис с следващ нападателен удар “ показа още Муратоглу.

Федерер пречупи елементарно Бердих и се приближи на две победи от 20-ата

„ Това, което е още по-удивително, е способността на Федерер да принуждава съперниците си да му връщат топката по комфортен за него метод след втория сервис. Това се е случило в 63% от случаите. За сметка на това Роджър към този момент не се усеща толкоз удобно да нападна от дълбочина. След пласиран втори сервис той е отиграл едвам 16 топки зад линията на корта, от които е осъществил единствено 40%. Когато обаче нападна от рамките на корта, той е осъществил 74% от точките си, а при офанзивите от форхенд този % нараства до 83%. Това е повода Роджър Федерер да продължава да играе на такава висота. Независимо от ретура на съперника, той задържа самодейността с нападателни удари при всяко отиграване. Федерер осъзнава, че на неговата възраст и при игра на такава настилка е значимо да приключваш разиграванията допустимо най-бързо “ приключи своя разбор специалистът на Евроспорт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР