Знаковото дело срещу бившата съдийка Румяна Ченалова за пореден път

...
Знаковото дело срещу бившата съдийка Румяна Ченалова за пореден път
Коментари Харесай

Върнаха на прокуратурата делото срещу Румяна Ченалова

Знаковото дело против някогашната съдийка Румяна Ченалова за следващ път беше прекъснато и върнато на прокуратурата. Съдът реши, че има неясноти и съществени несъгласия в обвиняването, които нарушават правото на отбрана на подсъдимата.


Ченалова е упрекната за длъжностно и документно закононарушение. Според прокуратурата като търговски арбитър тя е облагодетелствала частна компания - като дала ход на дело без импортирана държавна такса и запорирала сметки на НЕК, подправила и протокол от съвещание.

Съдийката беше уволнена дисциплинарно поради нарушавания по делото " Белведере ", които бяха огласени от някогашния френски дипломат у нас Ксавие дьо Кабан. Случаят стана мотив дипломатът да употребява израза за " гнилите ябълки " в правосъдната система, а против Ченалова започнаха поредност следствия.
Румяна Ченалова: Всичко това, което е написано в обвинителния акт, демонстрира непознаване на процесуалния закон и обособените производства в него. Прокуратурата си разрешава просто да скача от норма на норма. Да не приказваме, че като мое нарушаване са показали текстове, които касаят дейности на ищците.Клементина Паличева - прокурор: Ще протестираме в законоустановения период.
Тоест не смятате, че има процесуални нарушавания?
- Ние изразихме мнението си първи, още тогава казахме, че няма съгласно нас. Людмила Николова - прокурор: Но съдът не ни даде опция да вземем мнение по причините на отбраната, които бяха в тенденция за преустановяване. Сега ще вземем отношение в митинга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР