Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов,

...
Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов,
Коментари Харесай

Истинските имена на звездите: Гала била Спаска, Карбовски – Богданов

Знаете ли кои са Лиляна Петрова, Ивайло Стоянов, Мартин Богданов, Петър Бъчваров, Иванка Калудова или Борислав Делибалтов? Звучат ви изцяло непознато? И има за какво – това са рождените имена на Лили Иванова, Мариус Куркински, Мартин Карбовски, Ути, Ивана и Борис Дали, които по една или друга причина са избрали псевдоними или по-благозвучно звучащи имена, с цел да създадат кариера. Повечето от известните персони у нас години наред са пробвали да пробият на звездния хоризонт с тривиални имена. Едва, когато са ги заменили с други, кариерата им е потръгнала, написа в. „ Уикенд “.

Една от най-известните българки – Лили Иванова, в действителност се споделя Лиляна Иванова Петрова. Истината за рожденото й име лъснала напълно инцидентно в средата на 80-те, когато с декрет на Тодор Живков певицата била удостоена със званието „ Народна артистка ”. Когато нетърпеливите меломани разлистили тогавашния официоз „ Работническо дело ”, където по традиция се разгласявали званията, те били сюрпризирани, че Лили липсвала в листата. Чак тогава станало ясно, че звездата се споделя Лиляна Петрова. Години по-късно естрадната звезда трансформира имената си в персоналната си карта и стана Лили Иванова.

Най-куриозното име в родния шоубизнес е носила колоритната Софи Маринова. Истината, че в първите години от живота си се е казвала Софийка лъсна, откакто в тв предаване бе показан къс филм за ромската перла. Директорката на школото в село Брусен, където няколко години е учила изпълнителката на „ Стари рани ”, разтвори учебния дневник. Така стана ясно, че Софи е получила при раждането си името Софийка. Едва, когато станала известна в оркестър „ Кристал ”, тя решила публично да промени името си на София, въпреки че и до през днешния ден колежки и другари на гласовитата изпълнителка се обръщат към нея с умалителното Софка.

Нашумялата в края на 80-те естрадна певица Мими Иванова в действителност се е казвала Мимоза, настояват от обкръжението й. Понеже името й звучало някак необичайно за родния шоубизнес, изпълнителката на „ 15 лалета ” се прекръстила на Мими. Затова пък обратно на всички догатки, името на брачна половинка й – композиторът Развигор Попов, не е псевдоним, а негово рождено име.

Покойният публицист и хуморист Радой Ралин е роден с името Димитър Стоянов. Многократният претендент за президент Жорж Ганчев е пристигнал на бял свят преди 79 години с името Георги Петрушев. Звездата на хитовото детско предаване от близкото минало „ Милион и едно стремежи ” Кака Лара е родена като Лазара Златарева. „ Мисля, че даже майка ми и татко ми са не запомнили същинското ми име. Смятам, че Кака Лара ми носи шанс, тъй като с него станах известна. Някои хора и до през днешния ден си мислят, че същинското ми име е Кака ”, уверена е актрисата от Военния спектакъл. Тя не харесвала доста същинското си име Лазара, тъй като й се коствало тромаво, по тази причина взела решението да го промени. Кака Лара публично подала искова молба в съда в името й в персоналната й карта да бъде променено на Лара Златарева.

Ветеранката на Сатирата Стоянка Мутафова се е родила с името Стояна-Мария, само че неволна печатна неточност в афиша на първото й зрелище в Народния спектакъл, родила името, с което станала известна през 70-те. Актрисата била уверена, че то й носи шанс и не го трансформирала. Най-прекръствана в театралната колегия е Касиел Ноа Ашер. Скандалната дама пристигнала на този свят с името Десислава Красимирова Спасова. Един ден решила да се преименува на Деса Красова, а най-после си избрала еврейското име Касиел Ноа Ашер. Колегата й от Народния спектакъл Владимир Карамазов бил уверен, че семейството му Александров не е толкоз атрактивна и взаимствал от Достоевски семейството, с която стана прочут. Мариус Куркински пък е роден с името Ивайло Стоянов, само че по този начин и не съумял да стане известен с него. Славата пристигнала едвам, когато го сменил.

Телевизионните водещи също непринудено са се подложили на възродителен развой. Името на Мартин Карбовски е плод на неговото въображение. Псевдонимът му се родил през 1995 година, когато скандалният публицист подготвял за щемпел първата си стихосбирка, озаглавена „ Дефлорация ”. Той желал семейството му да припомня тази на неговия кумир – ексцентричния публицист Чарлз Буковски. Преди 8 години Гала промени името си в персоналната си карта. Като мотив в исковата молба русокоската изтъкнала, че е известна със своя псевдоним. Чела съм за себе си, че рожденото ми име било Галина или Гълъбина, в действителност съм родена като Галя. Е, смених го! ”, разкри тогава водещата. Някои нейни съграждани обаче се кълнат, че като дребна тя се казвала Спаска.Момичето доста се срамувало и се прекръстило на Галя. В наши дни станала Гала. Малцина знаят, че готвещият артист Ути в действителност е Петър Бъчваров, а починалият Кембъл – Благовест-Емил. Истинското име на блондинът Део е Деян Славчев, а Къци Вапцаров е Кръстьо. Дизайнерката Джина Ник е родена като Гинка Николова. Бившият брачен партньор на Наталия Симеонова Денис Ризов в действителност се споделя Даниел.

попфолка най-разпространени след силикона са псевдонимите. Известно е, че по документи русенката Глория е Галина Иванова, а Нелина – Нели Николова. Чалга идолът Азис е роден с името Васил Троянов Боянов, само че баба му Станка – известна гадателка и шаманка, го посъветвала да си избере тайнствен псевдоним. Ивана и Преслава също имат мъчно запаметяващи се за шоубизнеса имена. Изпълнителката на „ Шампанско и сълзи ” по паспорт е Иванка Калудова, а Преслава в действителност е Петя Иванова. Слави Трифонов и музикантите от „ Ку-ку бенд ” пък са кръстници на баладичния Сашо Роман. Истинското име на изпълнителя на „ Побелях и одъртявам ” е Александър Първанов. Близо 20 години той се подвизава с него у нас и в чужбина с оркестъра си „ Ромбос ”, до момента в който след едно присъединяване в „ Каналето ” от „ Ку-ку бенд ” остават впечатлени от неговия гений и го трансформират в звездата Сашо Роман. „ Волната пеперуда ” Кати пък е адашка на правдиво вярната на Иван Костов Екатерина Михайлова. Бившата половинка на Валери Божинов Алисия по паспорт пък се води Ася Дойчева, само че и тя никак не желае този факт да става притежание на почитателите й. Същото се отнася и до Бони, която по паспорт е Бонка Илиева. Борис Дали се споделя Борислав Делибалтов. Сюрреалистичният си псевдоним артистът получил, откакто зарязал работата си на водач на бобовдолската кметица и решил да става чалга звезда.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР