Знаете ли, че японките и корейките мият лицето си с

...
Знаете ли, че японките и корейките мият лицето си с
Коментари Харесай

Газираната вода прави чудеса с кожата ви

Знаете ли, че японките и корейките мият лицето си с газирана вода? Според кожните лекари от тези страни газираната вода има по-мощен почистващ резултат спрямо елементарната. Друг въпрос е, че измиването с бутилирана газирана вода е надалеч по-полезно от водата от чешмата, защото в общоприетата градска вода има доста замърсявания даже след прекосяване през филтри. Освен това тя отпушва порите и тонизира кожата.

Със сигурност обаче ще попитате кое тъкмо е разковничето, което прави газираната вода превъзходен лек за редица кожни проблеми, както и желано средство за разкрасяване и подмладяване измежду дамите на Далечния изток. Всъщност чудотворните свойства на газирана вода напълно не са едно или две:

Възстановява естественото pH на кожата. За чешмяната вода естественото pH е 7-7,5, което значи, че елементарно може да аргументи сухота. В нашата кожа тази стойност е 5,5 – толкоз, колкото и в содата. Това е повода, сходно на всеки тоник, газираната вода да е подобаваща за възобновяване на естественото омазняване след измиване. В същото време содата отстранява непотребната лой и прави кожата здрава.

Овлажнява и усъвършенства кръвообращението и производството на колаген. Газираната вода съдържа съвсем целия набор от минерали и микроелементи, като олигоелементи, цинк, магнезий, с помощта на които тя идеално овлажнява и усъвършенства микроциркулацията на кръвта и работи като мощен тоник. Това я прави отлично средство за „ събуждане” на кожата заран.



Ето и нейните свойства:

Почиства порите. Благодарение на балончетата с газ газираната вода почиства съвършено порите на кожата. Мехурчетата вършат лек пилинг, като в това време внася в клетките О2.

Стяга кожата. Гореописаните качества на газираната вода я вършат и отлично средство за стягане на кожата и стесняване на разширените пори.

Каква газирана вода да употребявате съгласно вида на кожата?

За суха и естествена кожа е целесъобразна междинната и ниско минерализирана газирана вода (до 500 мг соли на литър).

За мазна кожа e желателно да употребявате газирана вода с повече наситени соли. Тя оказва помощ да се понижат порите, а оттова и мазния искра. Водата с огромно количество соли работи добре и на комбинирана кожа.

Важно! Колкото по-малко газ има в газираната минерална вода, толкоз по-меко въздействие ще окаже върху кожата (можете да отворите бутилката и да оставите водата най-малко за половин час преди употреба).

Не се предлага обаче да миете с нея лицето си всеки ден! Достатъчно е да го вършиме един или два пъти седмично, а в случай че имате сензитивна кожа, добре е да се презастраховате в допълнение, като в бездънен съд смесите равни елементи елементарна и газирана вода. Освен с наплискване на лицето, гръмък метод за разчистване и тонизиране на кожата е и посредством третирането ѝ с напоено в газирана вода памуче.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР