Знаете ли, че водката и кетчупът могат да се превърнат

...
Знаете ли, че водката и кетчупът могат да се превърнат
Коментари Харесай

По-дълъг живот за любимите ни дрехи и аксесоари

Знаете ли, че водката и кетчупът могат да се трансфорат във ваши правилни съдружници в вярната грижа за облеклата и аксесоарите ви?

Колкото и необичайно да ви звучи, даже тези артикули имат приложение при почистването на част от вашия фешън боеприпас. Тези дребни трикове, които научихме от фешънистите, ще ви дадат концепция по какъв начин да отстранявате на пръв взор съдбовни петна и по какъв начин без проблем да запазите нещата в дрешника ви като нови. Ето ги и тях!

Силният и ефикасен обезмаслител може да се оправи без проблем с множеството петна по облеклата

И даже не приказваме единствено за мазни петна от храна, поради които постоянно прибягваме до него. Когато стане дума за петна от червило, резултатът е даже по-добър, в сравнение с очаквате.

 f77d25393e12eb7042eabe5a4d06da93

Дрехите от коприна могат да се перат с хладка вода и шампоан

По принцип не е добра концепция да се пробвате да почиствате деликатните облекла от дрешника ви сами у дома, само че в случай че сега нямате опция да ги занесете на химическо почистване, и в случай че сте  извънредно деликатни, може и да не нанесете никакви вреди на материята. Вземете огромна купа и сипете в нея малко бебешки шампоан. Добавете хладка вода и накиснете копринените ризи или блузи за няколко минути. Повторете 2-3 пъти, без да търкате или изтисквате и готово!

Използвайте бебешки мокри кърпички за петната от грим

Ако обичаното ви сако се е оказало “разкрасено ” от червило или декор дьо загар, няма потребност да се паникьосвате. Опитайте се да сте допустимо най-бързи, до момента в който петното към момента не е проникнало надълбоко в тъканите, и нежно натъркайте повърхността с мократа кърпичка.

Използвайте бира за разчистване на златните бижута и кетчуп – за сребърните

Колкото и чудноват да ви звучи този трик, той е много ефикасен! Намокрете малко памук или памучен тампон с бира и с него почистете повърхността на златните бижута. Малко кетчуп, подложен върху четка за зъби, ще ви помогне да се отървете от тъмните петна по среброто.

 071b8e54e95afc20441665a13a2dbb49

Истински ли са перлите ви?

За да бъдете сигурни, че перлената ви огърлица или гривна е направена от същински перли, би трябвало да я разгледате на директна слънчева светлина. Ако по топченцата се виждат дребни петна и неравномерен цвят, значи те са същински. Ако не, те няма да се разграничават по нищо едно от друго.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР