Знаете ли, че семената от чиа са сред най-здравословните храни

...
Знаете ли, че семената от чиа са сред най-здравословните храни
Коментари Харесай

5 причини да включите чия в менюто си още днес

Знаете ли, че семената от чиа са измежду най-здравословните храни на планетата. Те са цялостни с потребни, хранителни субстанции, които могат да имат значими изгоди за тялото и мозъка ви.
Ако към момента не сте присъединили семената чия в менюто си, време е да го извършите. А, в случай че имате потребност от още увещание, ето 5 аргументи да обърнете внимание на тази супер храна:
Семената от чия са цялостни с антиоксиданти
Тези антиоксиданти защищават сензитивните мазнини в семената от гранясване. Най-важното е, че антиоксидантите се борят с производството на свободни радикали, които могат да увредят клетъчните молекули и да допринесат за стареенето и болести като рак.
Съдържат голямо количество фибри
Фибрите нито покачват кръвната захар, нито изискват изхвърлянето на инсулин. Въпреки че принадлежат към фамилията на въглехидратите, техните резултати върху здравето са фрапантно разнообразни от тези на смилаемите въглехидрати като нишесте и захар. Теоретично това би трябвало да усили възприятието за задоволеност, бавното асимилиране на храната и да ви помогне автоматизирано да консумирате по-малко калории. Фибрите също хранят потребните бактерии в червата ви. Поддържането на здрава чревна флора е безусловно значимо за здравето.
Съдържат огромно количество протеин
 11 потвърдени изгоди за здравето от семената чиа 11 потвърдени изгоди за здравето от семената чиа
Чиа семената са измежду най-здравословните храни на планетата. Те са цялостни с хранителни субстанции, които могат да имат значими изгоди за тяло...
Семената от чиа съдържат обичайно количество протеин. В състава си те съдържат към 14% протеин, което е доста високо спрямо множеството растения. Те също имат добър баланс на незаменими аминокиселини, тъй че тялото ви да може да се възползва от наличието на протеин, които семената обезпечават.
Семената от чия подкрепят загубата на тегло
Много здравни специалисти имат вяра, че семената от чиа могат да оказват помощ за намаляване. Фибрите в тях всмукват огромни количества вода и се уголемяват в стомаха ви, което би трябвало да обезпечи чувство за задоволеност и да забави усвояването на храната.
Семената от чия съдържат голямо количество Омега-3 мастни киселини
Подобно на ленените семена, семената от чиа имат доста високо наличие на омега-3 мастни киселини. Всъщност семената от чиа съдържат повече омега-3 от сьомгата. Важно е обаче да се има поради, че омега-3 в тях са най-вече ALA (алфа-линоленова киселина), което не е толкоз потребно, колкото си мислите. ALA би трябвало да се трансформира в дейните форми ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA), преди тялото ви да може да я употребява.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР