Знаете ли, че редовната консумация на чаша топла вода, може

...
Знаете ли, че редовната консумация на чаша топла вода, може
Коментари Харесай

Каква вода е добре да пием – топла или студена

Знаете ли, че постоянната консумация на чаша топла вода, може да понижи риска от прибързано стареене? Човешкото тяло се състои от към 70% вода. Добрата хидратация е от решаващо значение тялото ни да действа вярно. Каква вода предпочитате да пиете? Студена, на стайна температура или топла? Вижте някои плюсове и минуси.

Студена вода

Храносмилателни проблеми

Когато пиете студена вода, кръвоносните съдове се свиват, което затруднява храносмилателните ви качества. Това може да докара до стомашни разстройства, болки в корема и запек.

Дефицит на сила

Приемът на студена вода кара тялото да употребява спомагателна сила, с цел да я загрее и тя да доближи до междинната температура за тялото. Ако не желаете да се чувствате изтощени, бавни, просто не пийте ледена вода.

Забавя се сърдечната периодичност

Консумацията на студена вода може да докара до намаляване на сърдечната периодичност. Това подтиква вагусовия нерв, който съставлява значима част от самостоятелната нервна система на организма. Ниската температура на водата работи като тласък за вагусовия нерв за намаление на сърдечната периодичност.

Топла вода

Обикновено топлата вода я избираме под формата на кафе, чай. Всъщност изгодите от потреблението ѝ за здравето не са по никакъв начин малко, без значение дали ще добавите към нея малко мед или лимон.

Детокс на тялото

Вероятно сте чували, че е хубаво заран, след сън, преди закуската и кафето да стартираме деня си изпивайки прелестно топла чаша с вода. Това оказва помощ да изчистите токсините от тялото си, които могат да допринесат за голям брой болести. За по-силен резултат прибавете парче лимон или няколко капки свеж сок от плода. Той е богат на витамин С ще съживи клетките и ще ви даде един деятелен старт на деня.

Намалява болката

Доказано е, че потреблението на чаша топла вода облекчава менструалните болки, главоболието, защото благоприятства кръвообращението и усъвършенства кръвния поток. Ако имате тези неразположения, само че не разполагате с хапче, пробвайте с чаша топла вода, а най-добре с чаша чай от мента или лайка. Това ще отпусне мускулите.

По-малко стрес

Чувствате се уплашени, напрегнати? Изпийте чаша топла вода, вместо чаша с алкохол. По този метод ще помогнете на централната нервна система да действа вярно. Кортизолът е един от хормоните на напрежението и дехидратирането покачва равнището му. Ето за какво е значимо да поддържате добра хидратация на организма.

Помага в отслабването

Ключът към отслабването е положителният метаболизъм. Ако спазвате диета и желаете да подобрите метаболизма си, прибавете към менюто си и чаша топла вода. Топлата вода покачва телесната температура и до момента в който тялото ви се пробва да компенсира разликата в температурите, калориите се отстраняват.

Подобрява кръвообращението

За студената вода е известно, че свива кръвоносните съдове, до момента в който топлата вода има противоположния резултат. Доброто кръвообращение е в основата на положителното здраве.

Подпомага храносмилането

Как сте с храносмилането, ходите ли постоянно по огромна потребност? Начинът на живот, храненето, съпътстващи болести, дехидратацията и други, са единствено част от аргументите за нарушено храносмилане, появяването на запек. За да подобрите придвижването на червата е значимо освен да пиете задоволително вода. Опитайте и с чаша топла вода. Топлината ѝ ще окаже удобен резултат върху храносмилането, изключително в случай че добавите парче джинджифил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР