Знаете ли, че от 50% до 60% от тялото ви

...
Знаете ли, че от 50% до 60% от тялото ви
Коментари Харесай

Топла или студена вода? Вижте какво се случва с тялото ви!

Знаете ли, че от 50% до 60% от тялото ви се състои от вода? Водата играе значима роля за нашето здраве и е доста значима за вярното действие на тялото. Студена или топла вода да пиете? Повечето хора избират студена вода, когато времето е горещо, с цел да се почувстват освежени. Въпреки това е потвърдено, че топлата вода има доста изгоди за тялото.

По-долу ще прочетете преимуществата и минусите от пиенето на студена и топла вода.

Студена вода

1. Намалява енергийните равнища
Вашето тяло употребява спомагателна сила за загряване на студената вода. Ето за какво не се предлага ледена вода, в случай че не желаете да се почувствате изтощени и да не можете да изпълнявате нормалните си задания.

2. Нарушава храносмилането
Чаша студена вода може да свие кръвоносните съдове. Това от своя страна може да попречи на храносмилателните качества. Това може да аргументи коремна болежка, неприятно храносмилане и запек.

3. Образува слуз в тялото
Студената вода усилва производството на слуз в тялото. Това отслабва имунната система, което може да докара до неприятни проблеми като хрема и съществени болести.

Топла вода

1. Премахва токсините от тялото ви
Приемът на топла вода заран отмива токсините от тялото, което способства за лекуването на редица болести. За да го извършите по-ефективен, прибавете парче лимон към водата. Витамин С освежава клетките, а топлата вода отстранява токсините.

2. Намалява болката
Менструалната болежка или главоболието може да се облекчи с топла вода. Чрез възстановяване на кръвообращението топлата вода усъвършенства кръвния поток. Тя отстрани спазмите, оказва помощ на мускулите да се провиснал.

3. Намалява сърдечния темп
Стимулира блуждаещия нерв, който е значим съставен елемент на самостоятелната нервна система. Ниската температура на студената вода подтиква блуждаещия нерв да забави скоростта си.

4. Облекчава напрежението
Не единствено горещата вана оказва помощ да се справите със напрежението, само че и чаша топла вода. Приемът на чаша топла вода отстранява напрежението.

5. Помага да отслабнете
Топла или студена вода може да помогне при загубата на тегло. Топлата вода задейства вашия метаболизъм. С повишението на телесната температура, топлата вода предизвиква изгарянето на калории.

6. Подобрява кръвообращението
Докато студената вода понижава кръвообращението ви, топлата вода оказва помощ на кръвта да тече свободно. Подобряването на кръвообращението е от решаващо значение за доста функционалности на тялото и понижава риска от развиване на сърдечно-съдови болести.

7. Подобрява храносмилането
Запекът нормално е породен от дехидратация. По този метод водата подтиква червата и е потвърдено, че топлата вода дейно подтиква придвижването на червата.

8. Предотвратява преждевременното стареене
Преждевременното стареене може да бъде притеснително, изключително при дамите. Натрупването на отрови в тялото може да докара до прибързано стареене. Топлата вода оказва помощ да се отстраняват токсините.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР