Знаете ли, че консумацията на определени храни е категорично забранена

...
Знаете ли, че консумацията на определени храни е категорично забранена
Коментари Харесай

Никога не яжте тези храни преди излагане на слънце

Знаете ли, че потреблението на избрани храни е изрично неразрешена преди интензивно излагане на слънце? В най-хубавия случай това може да способства за неравномерна пигментация, а в най-лошия - до надълбоко увреждане на кожата.
Според диетолозите от клиниката на Федералния проучвателен център за хранене, биотехнологии и сигурност, с цел да получите хубав и безвреден загар, би трябвало да ядете избрани храни, написа Gismeteo.
 Какво се случва с тялото, в случай че ядете цитруси всеки ден Какво се случва с тялото, в случай че ядете цитруси всеки ден
В разгара на цитрусовия сезон, обичаните на всички цитрусови плодове би трябвало да доминират в диетата ни, в случай че желаеме да сме здрави. Цит...
Експертите поучават да се откажете от продуктите, които покачват чувствителността на кожата към ултравиолетова светлина, водещ измежду които е смокинята. Не би трябвало да злоупотребявате с цитрусови плодове (портокали и грейпфрути). По отношение на морковите подходящо е да ги консумирате единствено в умерени количества. Не прекалявайте с тях.
За да бъде тенът хубав и дългогодишен, е значимо тялото да създава задоволително меланин. Това се реализира с придържате към правилата на вярното хранене и по-специално включването на храни, които съдържат растителния съставен елемент бета-каротин.
В допълнение, някои витамини и минерали са потребни за загар. Между тях:
витамин Е е мощен антиоксидант, който защищава тялото от свободните радикали; селен - протектор от нездравословното ултравиолетово излъчване, който отстрани появяването на сухота след излагане на слънце; ликопен и омега-3 - способстват за производството на меланин; Най-полезният артикул за хубав загар са морковите. Бразилките постоянно изпиват чаша сок от моркови, преди да излязат на слънце. Също по този начин е добре да включите в менюто си кайсии, праскови, грозде, аспержи, пъпеш, домати, морски блага, алено месо о вътрешности. Тези храни би трябвало да се употребяват към час преди излагане на слънце.
 Европейски Съюз стопира вноса на цитрусови плодове от Южна Африка Европейски Съюз стопира вноса на цитрусови плодове от Южна Африка
Европейската комисия забрани вноса на цитрусови плодове от Южна Африка, към една трета от целия импорт за Европейски Съюз, поради опасения болестт...
Непосредствено преди слънчевите бани можете да изпиете чаша прясно изцеден сок от един от изброените плодове или зеленчуци. А по-късно е добре да консумирате броколи - този зарзават освен предизвиква производството на меланин, само че и оказва помощ да се справите с отока, който постоянно се появява след излагане на слънце.
Препоръчва се да консумирате не повече от пет до шест плода дневно и да пиете към 100-150 грама сок.
Естествено, тези продуктите сами по себе си не могат да ви предпазят от парещото слънце. За да си спестите неприятни последствия, е належащо да се излагате на слънце с защитни средства и единствено в подобаващия миг. В интервала от 11 до 16 часа слънцето е най-опасно и тогава е добре да не се вършат слънчеви бани.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР