Знаете ли, че храните, които ядете преди лягане, могат да

...
Знаете ли, че храните, които ядете преди лягане, могат да
Коментари Харесай

Яжте определени храни преди лягане, за да спите добре

Знаете ли, че храните, които ядете преди лягане, могат да повлияят на? Да, има храни, които могат да ни оказват помощ за приятна нощна отмора. Докато има други храни и хранителни привички, които могат да ни попречат на съня, от който се нуждаем, написа БГНЕС. " Храните, богати на характерни хранителни субстанции, могат да подобрят способността ни да спим и качеството на съня ", сподели пред Си Ен Ен Вандана Шет - диетолог от Калифорния.
Ето лист с храни и ястия, които си коства да обмислите за добър нощен сън.
 НИКОГА не консумирайте тези храни преди сън НИКОГА не консумирайте тези храни преди сън
Отново се въртите в леглото си, чувствате се зле и не можете да заспите? Знаете ли, че можете да си аргументите сериозен дискомфорт единствено...
Плодове с кисело мляко.  Въглехидратите в плодовете могат да оказват помощ да се усили производството на серотонин в мозъка, до момента в който киселото мляко е източник на триптофан, който предизвиква съня. Киселото мляко не е единствено за закуска. И оказва помощ да се задоволи това сладко, кремообразно лакомство, на което доста хора се любуват като лека закуска до късно през нощта “, изяснява пред Си Ен Ен Нанси З. Фарел Алън, диетолог и представител на националната медия на Академията по хранене и диететика.
Сок от вишни и орехи.  Тази алтернатива за храна е богата на мелатонин, хормон, който играе сериозна роля в цикъла на сън на тялото. Когато се стъмни, производството на мелатонин се усилва, което оказва помощ за поощряване на здравословния сън. Въпреки че някои хора с проблеми със съня могат да помислят за добавка на мелатонин, вишните обезпечават натурален източник на този хормон. В едно изследване тези, които пият вишнев сок, имат по-високи равнища на мелатонин. Освен това те изпитват по-дълъг и по-качествен сън спрямо група, която е получавала плацебо. Сокът от вишна също демонстрира удобни резултати върху съня при възрастни хора с бодърствуване в други проучвания. Орехите, дружно с шам-фъстъците и бадемите, са различен източник на мелатонин. Всъщност те могат да бъдат съчетани със сок от вишна за похапване след вечеря, съгласно Шет.
Нахут с чаша мляко.  Нахутът и млякото са източник на триптофан, аминокиселина, която може да помогне за възстановяване на съня. Триптофанът се трансформира в мелатонин в мозъка, както и серотонин, невротрансмитер, който оказва помощ за поощряване на съня и релаксацията. Единият вид е да напечете нахута с малко зехтин и сол, което им придава хрупкава текстура. (Просто изплакнете, подсушете, смесете с олио и подправки, по-късно изпечете във фурната на 220 градуса за 20 минути.) Можете да му се насладите с чаша топло мляко за късна закуска. В казусът кравето, както и соевото мляко са източници на триптофан.
Киви.  Кивито е източник на антиоксиданти и серотонин, които могат да оказват помощ за възстановяване на започването, продължителността и успеваемостта на съня при възрастни със нарушавания на съня, съгласно изследване. Ефективността на съня се отнася до % от общото време в леглото, което в действителност спим. Лесен метод да се насладите на киви е да разрежете плодовете на половина хоризонтално и да извадите пулпата с лъжица.
 Тези храни ще ви оказват помощ за по-здрав сън Тези храни ще ви оказват помощ за по-здрав сън
Яденето и пиенето за по-добър сън значи не просто отбягване на кофеин и тежки храни, предизвикващи киселини през нощта. Определени х...
Салата от спанак с киноа, авокадо и тиквени семки.  Започнете вечерята си със салата, която съдържа тези съставки. Именно тъй като те са богати източници на магнезий, минерал, нужен за реализиране на естествен сън. „ Магнезият контролира невротрансмитера мелатонин и оказва помощ да поддържаме нашите цикли на сън под надзор “, изяснява Фарел Алън. Магнезият работи и посредством увеличение на невротрансмитера GABA или гама-аминомаслена киселина в мозъка. Което забавя мисленето и ви оказва помощ да заспите. Всъщност неналичието на съответни равнища на този минерал може да способства за бодърствуване. Ако нямате тиквени семки, слънчогледовите семки и бадемите са други положителни източници на магнезий, споделя Фарел Алън. Като в допълнение за усет можете да добавите и щипка препечени кедрови ядки.
Банани с фъстъчено масло.  Тази композиция освен е богата на магнезий, само че и ще помогне за понижаване на равнището на кръвната захар, изяснява Шет. И в този смисъл, може да бъде изключително потребно за хората с диабет.
Високопротеинови храни за вечеря.  Помислете за риба, яйца и сирене за вечеря, защото те съдържат аминокиселината орнитин, отбелязва Шет. Според малко изследване, тази аминокиселина може евентуално да облекчи напрежението и да усъвършенства качеството на съня, когато става въпрос за отмалялост.
Билков чай.  Чаша билков чай може да служи като съвършена напитка за сън. „ Някои от клиентите ми намират чая от лайка за потребен като част от рутинния им режим на сън, с цел да се провиснал и да заспят “, сподели Шет. " Той е релаксиращ, успокоителен и съдържа антиоксидант, наименуван апигенин, който може да помогне за пускане на цикъла на съня. " Чай от пасифлора може да предложи краткосрочни изгоди за съня при здрави възрастни с леки съмнения в качеството на съня, съгласно изследване.
 10 храни, които не трябва да ядете преди сън 10 храни, които не трябва да ядете преди сън
Ако след вечеря сте към момента гладни и търсите метод да издържите, до момента в който пристигна време за закуска, постоянно имате няколко неща поради. Мака...
Златно мляко, приготвено с куркума.  Куркумата успокоява стомаха ви и когато добавите топло мляко към нея, тя може да ви помогне да заспите по-бързо или да спите по-добре, изясни Шет. Можете да добавите черен пипер, който усъвършенства способността ни да абсорбираме куркумин, блестящо жълтото съединяване в куркума, което предлага антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Тези храни ви дават разнородни благоприятни условия и са лесни за включване във вашата седмична нощна рутина. Опитайте ги за по-спокойна отмора.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР