Знаете ли, че черният дроб играе ролята на филтър, който

...
Знаете ли, че черният дроб играе ролята на филтър, който
Коментари Харесай

Черният дроб е пълен с токсини – девет симптома

Знаете ли, че черният дроб играе ролята на филтър, който непрестанно пречиства кръвта от всевъзможни нездравословни субстанции. Затова би трябвало непрекъснато да следим положението му и да разчитаме признаците, тъй че да се предпазим от редица болести и да бъдем здрави.
Този орган обезврежда токсините и взе участие в обменни процеси. С времето обаче се замърсява с отровни субстанции.
9 са сигналите, на които наложително да обърнете внимание. Ето кои са те:
1. Постоянно гадене
Това е един от признаците, които подсказват, че нещо с черния дроб не е наред. Ако след потреблението на по-мазни храни забелязвате това, безусловно се обърнете към здравно лице.
2. Умора
Ако се чувствате непрекъснато изтощени и отпаднали, без това положение да е обвързвано с физическа интензивност, още веднъж потърсете доктор. Възможно е да загубите и апетита си.
3. Проблеми с кожата
При прекалено замърсяване на черния дроб с отрови се получават обриви и дразнения по кожата. Това се дължи най-много на наличието на билирубин, което е над нормата и не може да се трансформира в безвредно съединяване.

4. Болки в коремната област
При непрекъсната консумация на мазни храни е допустимо да настъпи увеличение на черния дроб. Ще усетите напън в гърдите и в горната част на корема. Възможно е да страдате от отичане на корема, без да сте преяли.
5. Болки в мускулите и ставите
 5 златни правила за здрав черен дроб – ето какво би трябвало да ядете 5 златни правила за здрав черен дроб – ето какво би трябвало да ядете
Добре знаете, че черният дроб е един от най-важните органи за човешкия организъм. Затова и би трябвало да се грижим уместно добре за него...
Хората, които непрекъснато се оплакват от дискомфорт и болежка в мускулите и ставите, би трябвало неотложно да потърсят доктор. Това би могло да е един от признаците, че черният ви дроб е прекомерно нечист.
6. Промяна в цвета на урината
Много е елементарно да забележите сходно събитие. Възможно е органът да не съумява да се оправи с предоставените му задания.

7. Непоносим сърбеж
 12 храни, които са ОТРОВА за черния дроб 12 храни, които са ОТРОВА за черния дроб
Заболяванията на черния дроб и жлъчката са постоянно срещани. Някои от причинителите на тези болести са екологични проблеми, медикаменти...
Ако чувствате сърбеж по цялото тяло, без да има основателна причина, това може да значи, че жлъчката е застояла. Обърнете внимание и потърсете доктор.
8. Висока температура
Често пъти се усещаме изтощени и отпаднали. Ако обаче тези положения са съпроводени с болки в коремната област и с температура, допустимо е да има инфекциозен развой на органа.
9. Необичайно кървене
Това е един от редките признаци, само че въпреки всичко съществуват. Възможно е да ви тече кръв от носа или по тялото да се появяват синини. Това подсказва за неприятната функционалност на черния дроб!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР