Знаете, че виното е пръв помощник в кухнята и с

...
Знаете, че виното е пръв помощник в кухнята и с
Коментари Харесай

Винени пържоли с ориз

Знаете, че виното е пръв асистент в кухнята и с негова помощ се подготвят най-ароматните пържоли

Необходими Продукти

● свински пържоли - 600 г вратни
● алено вино - 1 ч.ч
● сол
● черен пипер
● лук - 1/2глава кромид
● кимион - 5 г
● бахар - 3 бр. зърна
● мащерка - 5 г

за ориза


● ориз - 1 ч.ч
● зехтин - 20 мл
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Подгответе маринатата за месото. Сложете в дълбока купа виното, нарязания на дребно лук, зърната бахар и подправките.

Начукайте месото под фолио, тъй че да ги изтъните малко. Сложете месото в купата със маринатата и покрийте с домакинско фолио. Оставете месото в ледник да се маринова за 6 часа, като от време на време го обръщате.

Преди печене извадете месото и оставете на стайна температура за 30 минути. Загрейте грил тиган или скарата, отцедете всяка пържола и изпечете до подготвеност от двете страни.

Готовите пържоли поставете в тенджера и захлупете, с цел да се задушат. Направете ориза, като в тенджера сложите 2 ч.ч. вода, поставете на котлона и кипнете. Измийте ориза под течаща вода и отцедете.

Във врящата вода сложете ориза, зехтина, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и захлупете. Не го пипайте, не го бъркайте. Оставете го на междинна температура за 10 минути, след което изключете котлона и оставете за няколко минути.

Махнете тенджерата от котлона и оставете ориза без да отваряте капака и без да го бъркате още 15 минути. След това към този момент отворете и разбъркайте, оризът би трябвало да е изцяло приготвен с цели пухкави зърна. Поднесете месото с ориза.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР