Знаете, че традиционно хората от по-бедните страни, най-вече тези в

...
Знаете, че традиционно хората от по-бедните страни, най-вече тези в
Коментари Харесай

5 доказани начина да постигнем пълно щастие и хармония

Знаете, че обичайно хората от по-бедните страни, най-много тези в Латинска Америка или пък Африка, се славят като най-щастливите на света. Това наподобява парадоксално в нашия комерсиален свят и множеството хора не го проумяват.

Истината е, че не ни трябват хиляди движимости, коли, първокласни пътешествия, с цел да бъдем в естетика със себе си. Напротив, задоволително е да следваме няколко простички неща, с цел да реализираме цялостното и безоблачно благополучие:

1. Обградете се с “правилните ” хора.

Какво значи това? Много е просто – погрижете се вашите другари и познати, ежедневната среда към вас да е положителна. Няма по-хубаво от това приятелите ви да ви схващат, да ви разсмиват и поддържат. Не се тормозете да отблъснете някой човек, който не ви въздейства добре, единствено поради благоприличието. Жалете силите и аурата си. Заобиколете се единствено от същински и откровени хора, които ви мислят положителното.

2. Прекарайте време в обществени действия и занимания.

Това предписание изключва работата, защото тя постоянно е по обвързване и ни изморява. Тук се желае да прекарвате повече време с хората, не с компютрите и тв приемника. Дали това ще е разходка в планината с другари през почивните дни или пък някаква доброволна работа, като помощ в подслон за деца, възрастни хора или кучета. Възможностите са хиляди, значимото е да ви харесват и да се чувствате задоволени.

3. Танцувайте/пейте/купонясвайте.

Това е обичаното ми предписание. Забравихте ли по кое време за последно танцувахте, слушайки обичаната си ария? Отдавна беше, нали? Изтупайте праха от уредбата и я надуйте, бъдете диви най-малко за няколко минути дневно и ядосайте съседите. Пуснете си някоя супер бърза и танцувална ария, която покачва незабелязано пулса ви. Бъдете щастливи във вашите 10 минути дневно – дали с танц, ария или щури крясъци. Не забравяйте, че животът в действителност е доста къс и миговете ни на благополучие са скъпи. От нас зависи дали те ще са повече в живота ни?

4. Мечтайте!!!

Много просто, елементарно и прелестно е – за няколко минути дневно, когато сте изтощени или когато заспивате вечер, помечтайте. За обичания мъж, за обичаната работа, за обичаното ви място или за някое мистериозно премеждие, което жадувате да ви се случи. Вярвам, че в случай че изпълнявате това предписание, доста скоро това ще се трансформира в обичаната ви част от деня – тогава, когато сте уединено със себе си, в своя свят…

5. Накъде без усмивка в този ден?

В запушване сте, чакате на безкрайна опашка или просто някой ви е ядосал с безумието си, което не е мъчно да се случи, тогава на инат на всичко – УСМИХНЕТЕ съдебна експертиза! Представете си физиономията на някой наглец, който преди малко ви се е развикал от колата си, поради бавното ви маневриране, а вие го поглеждате надълбоко в очите и му се усмихвате. Той ще онемее и ще направи звучно “О ” с уста. Е, тази панорама си заслужава.

Усмихвайте се на инат на тъжните, мрачни лица, които виждате.

Усмихвайте се на инат на своята горест. Животът е едно колело, което не стопира да се върти, и през днешния ден ще сте на върха му, на следващия ден на дъното, само че постоянно в придвижване!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР