Знаете, че сме професионалисти - и кейк ще приготвим, с

...
Знаете, че сме професионалисти - и кейк ще приготвим, с
Коментари Харесай

Вкусен портокалов кейк със стафиди

Знаете, че сме експерти - и кейк ще приготвим, с глазура ще го залеем, че и рецептата ще ви покажем

Необходими Продукти

за кейка


● яйца - 6 бр.
● захар - 2 ч.ч.
● олио - 1 ч.ч.
● стафиди - 0. 5 ч.ч.
● портокали - 2 бр.
● брашно - 2 ½ ч.ч.
● бакпулвер - 1 ч.л.

за глазурата


● портокали - 1 бр.
● сметана - 30 мл
● масло - 50 г
● пудра захар - 5 с.л. равни

Начин на подготвяне

Накиснете стафидите в коняк, настържете кората на портокалите на ренде и изстискайте сока им в сокоизтисквачка. Оставете встрани за по-късно.

В дълбока купа разбийте с миксер яйцата със захарта на бухнал крем. На тънка бликам прибавете олиото, прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и разбъркайте до еднородна примес.

Прецедете добре стафидите от коняка, прибавете ги дружно със сока и настърганите корички на портокалите към сместа и разбъркайте още веднъж. В намазана с масло и леко поръсена с брашно форма за кекс, изсипете сместа.

Печете в авансово нагрята на 180 градуса фурна, до подготвеност като проверявате за това по метода съчка. Готовия и изпечен кейк оставете за 10 минути във формата да се поохлади, след което извадете и поставете в подобаваща паница за сервиране.

Настържете кората на портокала на ренде, а сока му изцедете. В железен съд прибавете сметаната, маслото, захарта, 2 с.л. портокалов сок и настърганите портокалови кори.

Поставете на слаб огън до разтопяване на маслото. С тази глазура благодарение на четка намажете целия кейк. Оставете останалата глазура да изстине до гъста примес и полейте с нея Вкусния портокалов кейк със стафиди.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР