Знаете, че опасенията от имиграцията и засилването на крайната десница

...
Знаете, че опасенията от имиграцията и засилването на крайната десница
Коментари Харесай

С укрепването на крайната десница Зелените и либералите в Германия призовават за действия по отношение на имиграцията

Знаете, че опасенията от имиграцията и усилването на крайната десница в Германия са в разгара си, когато даже Зелените приканват за репресии против нелегално търсещите леговище, написа „ POLITICO “.

В забележителна намеса в понеделник съпредседателката на Зелените Рикарда Ланг , чиято партия нормално е известна с умерения си метод към миграцията, разкритикува основни чиновници на двамата си съдружни сътрудници, че не вършат задоволително, с цел да подсигуряват, че търсещите леговище без основателна причина за престой, като да вземем за пример бягство от военна зона , се връщат назад в родните си страни.

Няма подозрение, че политическият градус в Германия се повишава бързо. Проучване, оповестено във вторник, демонстрира, че антиимигрантската партия „ Алтернатива за Германия се е трансформирала в най-силната политическа мощ в Мекленбург-Предна Померания , трансформирайки я в четвъртата източна немска провинция – след Бранденбург, Тюрингия и Саксония – в която крайната десница води в социологическите изследвания. Това изключително плаши одобрените партии, защото последните три провинции ще се явят на избори през септември идната година, което усилва опцията „ Алтернатива за Германия за първи път да завоюва властта на държавно равнище .

Ланг от Зелените се нахвърли върху министъра на вътрешните работи Нанси Файзер, която е от Социалдемократическата партия (СДП) на канцлера Олаф Шолц, и специфичния делегат на Германия по въпросите на имиграцията Йоахим Щамп от демократичната Свободна демократическа партия (СвДП), като съобщи, че те би трябвало „ най-сетне да реализират прогрес по споразуменията за репатриране със страните отвън Европейски Съюз, с цел да улеснят депортациите. Ланг  подчерта:

„ Правителството би трябвало да работи, с цел да се избегне идването на от ден на ден и повече хора . “

Тези необикновени забележки от страна на почитан политик от Зелените идват в миг, когато СвДП на финансовия министър Кристиан Линднер в понеделник одобри документ с позиция, в която се зарича да понижи обществените заплащания за търсещите леговище . СвДП също по този начин желае да убеди съдружните си сътрудници да разгласят Мароко, Тунис и Алжир за „ сигурни “ страни на генезис , което би улеснило изпращането на търсещите леговище от тези страни назад вкъщи.

Тези дейности акцентират степента, до която ръководещата коалиция в Германия, формирана от СДПГ, СвДП и Зелените, стартира да изпада в суматоха, защото броят на мигрантите продължава да се усилва – единствено през август са регистрирани към 15 100 противозаконни прекосявания на границата , което е с 40% повече спрямо юли – и от ден на ден германци се обръщат към „ Алтернатива за Германия “.

Макар че „ Алтернатива за Германия “ не е направила пробив на държавно равнище, тя за първи път взе властта на по-малките окръзи, когато завоюва изборите за съвет в Тюрингия през юни и реализира победа на кметските избори в Саксония-Анхалт през юли.

„ Безнадеждно претрупани

Въпреки че „ Алтернатива за Германия “ набира поддръжка заради доста фактори – инфлацията, високите цени на силата и неприятното справяне на държавното управление със противоречивия закон за отоплението – възходящият приток на претенденти за леговище се счита за главен катализатор.

„ Такава партия става все по-силна, когато проблемите не се вземат решение , съобщи предходната седмица Фридрих Мерц, водач на дясноцентристкия Християндемократически съюз (ХДС) на Германия, главната опозиционна партия, по отношение на дебата за имиграцията . Той добави, че градовете и общините в Германия са „ безнадеждно претрупани “ от възходящия брой търсещи леговище.

„ Алтернатива за Германия “ също по този начин внезапно набра мощ в националните изследвания – от едвам 14% при започване на годината до 22% поддръжка към днешна дата, съгласно междинната стойност на националните изследвания, направена от „ POLITICO’s Poll of Polls “. Това слага партията на второ място по известност в страната след консервативния съюз на ХДС с Християнсоциалния съюз, който има 27% поддръжка . СДП на Шолц изостава със 17%.

„ Алтернатива за Германия “ е във напредък и в западните немски провинции Хесен и Бавария , които ще се насочат към изборните секции след по-малко от три седмици, на 8 октомври. В Бавария възходът на „ Алтернатива за Германия “ частично се сдържа от известната дясна партия „ Свободни гласоподаватели “, която даже съумя да усили позициите си във авторитетната южна провинция след скандал с нацистки листовки, в който беше забъркан нейният водещ претендент Хуберт Айвангер .

В Хесен обаче крайнодясната партия бележи съществени триумфи. Последните социологически изследвания в провинцията, в която се намира банковият център Франкфурт, демонстрират, че „ Алтернатива за Германия “ се приближава до СДП, което е изключително неприятно, защото социалдемократите предложиха вътрешния министър Файзер за собствен водещ претендент в Хесен, надявайки се, че нейната популярност ще помогне на партията да завоюва изборите против досегашния министър председател от ХДС Борис Рейн .

Вместо това в предизборната акция Файзер е подложена на удари от страна на крайната десница, която я упреква, че като министър на вътрешните работи се е провалила в региона на имиграцията – пост, който Файзер резервира, до момента в който се кандидатираше в Хесен, и който желае да резервира, ако загуби изборите в провинцията.

Не оказва помощ на Файзер и фактът, че даже уважаваният някогашен немски президент Йоахим Гаук разкритикува държавното управление и прикани за по-радикални решения . В неделя пред публичната телевизия ZDF някогашният президент посочи:

„ Предприетите до момента ограничения не са задоволителни, с цел да се поправи загубата на надзор, която явно е настъпила . “

„ Това значи, че би трябвало да открием граници за маневриране, които в началото не са привлекателни за нас, тъй като звучат нечовешко , добави някогашният лютерански свещеник Гаук, като се разгласи в интерес на въвеждането на тактика за ограничение на броя на търсещите леговище .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР