Знаете, че не бива да прекалявате със сладкото, затова ви

...
Знаете, че не бива да прекалявате със сладкото, затова ви
Коментари Харесай

Малък лесен кекс

Знаете, че не трябва да прекалявате със сладкото, по тази причина ви даваме рецепта са дребен кекс. Двойната доза артикули си е единствено на ваша отговорност

Необходими Продукти

● яйца - 2 броя
● захар - 1 ч.ч. от огромните
● ванилия - 2 прахчета
● амонячна сода - 1/2 ч.л. с връх
● вада - 150 мл.
● оцет - 1 с.л.
● какао - 2 с.л. на прахуляк
● брашно - 1 ч.ч.
● олио - 5 с.л.
● ликьор - по избор
● шнапс - 1 - 2 капачки
● лимони - настъргана лимонова кора
● стафиди
● орехи - 1/2 ч.ч. дребна натрошени
● пудра захар - 2 с.л.

Начин на подготвяне

В купа счукваме 2-те яйца със 1 ч.ч. захар разбърква се добре, по-късно водата с 1 с.л. оцет и незабавно следва ванилията и амонячната сода. После последователно сипваме брашното, като се бърка със супена лъжица - не е нужно да е миксер.

В обособена купа се разделя сместа на две, няма значение дали са равни или едната по-малко. В едната част се обърква какао, може да гарнирате по избор, и в едната и в другата примес.

Олиото се мери най най-после преди да разделите сместа, това е доста значимо. Моята форма е от дребните по този начин, имайте го поради - до момента не съм го правила в огромна.

Намазвам формата с олио и по-късно набрашнявам с половин с.л. брашно и хубаво разтръсквам формата. Също по избор сипваме коя да е първо примес - какаовата или другата.

Кексът се пече на 200 градуса в авансово загряна фурна от долу и от горе. Този кекс ми се получава всякога тъй като фурната ми не може да отделя нагревателите, единствено изпод или единствено горе.

Приготвям го постоянно, да не кажа всеки ден, а продуктите действително постоянно са налични. Пече се към 20-25 минути, като последователно може да намалите температурата.

Като се изпече се обръща в необятна тава и се оставя да изстине - чак тогава се нарязва с нож за самун и се поръсва с пудра захар.

Малкият елементарен кекс е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР