Знаете, че искате да ги опитате, да усетите богатото бадемово

...
Знаете, че искате да ги опитате, да усетите богатото бадемово
Коментари Харесай

Френски макарони с розов ганаш и сладко от рози

Знаете, че желаете да ги опитате, да усетите богатото бадемово тесто и нежния крем, знаете, че няма да им устоите

Необходими Продукти

● бадемово брашно - 165 г
● белтъци - 135 г
● кристална захар - 60 г
● пудра захар - 300 г
● сол - 1 щипка
● сладкарска багра - розова
● сладко от рози - за срастване
● бял шоколад - 180 г
● сметана - 60 мл за готвене
● сладкарска багра - за боядисване на шоколадовия ганаш

Начин на подготвяне

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар. Колкото по-ситна е пудрата от бадемовото брашно и пудрата захар, толкоз по-гладки ще са макароните.

Разбийте белтъците с щипката сол с миксер. Продължете да разбивате, като добавяте по малко от кристалната захар. Бийте, до момента в който получите гъст бял крем. Някъде по средата сред меки и твърди върхове. Към края на разбиването, прибавете розовата багра.

Изсипете в целувчената примес бадемовото брашно на няколко пъти, като след всяко разбърквайте с въртеливи придвижвания до усвояването на брашното. Сместа би трябвало да е гъста като лава и при шприцоване да сляга, само че не прекомерно да се разтича.

Напълнете пош със сместа и шприцовайте върху обрисувани авансово кръгчета на хартия за печене с величина по желание (около 4-5 см). Имайте поради, че сместа ще се слегне леко, по тази причина не шприцовайте прекомерно доста.

След като шприцовате макароните, потупайте леко тавата, с цел да се слегнат образувалите се връхчета. Оставете макароните да изсъхнат към 30-40 мин. на стайна температура. При подготвеност изпечете за 15 мин. на едва загрята фурна на 160 градуса.

Докато се пекат, оставяйте вратата на фурната леко открехната, като сложите да вземем за пример лъжица на вратата, с цел да не се напукат при печенето макароните. След като ги извадите от фурната, оставете макароните за 10-15 мин. да изстинат, с цел да се отлепят по-лесно.

Пригответе крема за срастване, като начупите белия шоколад на дребни части. Сложете сметаната в съд на котлона и загрейте до точка на завиране. Изсипете сметаната върху шоколада и бъркайте до цялостното му разтопяване. Добавете от сладкарската багра за цвят.

Захлупете съда с шоколадовия ганаш със свежо фолио и оставете да изстине на стайна температура. Приберете в хладилника, до момента в който стегне (около 2 часа).

Слепете сладките, като поставите в средата на една черупка малко сладко от рози, шприцовате от шоколадовия ганаш към сладкото и захлупите с друга черупка.

Френските макарони с розов ганаш и сладко от рози са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР